Misc 19/01/2013

La fe de Baena dóna ales a l'Espanyol contra el Mallorca

Natalia Arroyo
3 min

CORNELLÀ DE LLOBREGATNo hi ha pilota que no lluiti. No hi ha pilota a la qual pensi que no podrà arribar. Raúl Baena és tot fe, tot entrega. D'això se'n va beneficiar ahir l'Espanyol per resistir defensivament els minuts de menys futbol i per trobar el 3-2, a deu minuts del final, que li permetia derrotar un rival directe, el Mallorca, i obrir el cap de setmana sabent que l'acabarà fora del descens amb 21 miraculosos punts.

Convençut, l'Espanyol va sortir amb l'entusiasme que dóna veure's fora de la zona vermella, decidit a consolidar la seva ratxa contra un Mallorca un pèl poruc. Els locals van aconseguir unir línies i trenar alguna jugada d'atac més elaborada que l'habitual passada llarga buscant Sergio García. Fruit d'aquesta empenta va venir una falta a la frontal de l'àrea provocada per l'omnipresent Baena, ahir especialment agressiu i vertical. Simao no va desaprofitar l'ocasió per tornar a recordar als aficionats la cama de seda que té. Però, un cop més, l'1-0 va ser més mala notícia que alegria per a un Espanyol que, veient-se per davant en el marcador, va fer un incomprensible pas enrere. Com si se sentís capaç de resistir 75 minuts amb la porteria a zero.

El Mallorca va captar la indirecta i, de mica en mica, va anar trobant el seu lloc. Casadesús, amb un xut que va sortir lleugerament alt, va ensenyar el camí als seus companys. Va ser Giovani, després d'una errada d'Héctor Moreno, qui va aconseguir el gol de l'empat a la mitja hora de joc.

L'Espanyol estava grogui, incapaç de capgirar la dinàmica d'un partit que l'estava fent recular sense fre. A través de les accions aïllades de Sergio García va aconseguir provocar algun córner que, executat amb perill per un Simao molt precís, va donar vida a l'Espanyol.

Però les accions a pilota aturada no van ser prou argument per tombar el Mallorca, que ja havia decidit que mantenia el pas endavant. D'un refús en un córner, Javi Márquez va inventar l'1-2 amb una rematada seca amb la seva delicada cama esquerra. Cornellà-El Prat va supurar, enyorant un futbolista que va sortir per la porta del darrere i que, per respecte a la seva antiga afició, no va celebrar el gol.

Aguirre va moure fitxa al descans per reactivar el seu equip i va donar entrada a Longo per Rui Fonte, erràtic al primer temps. L'italià, com abans havia fet el portuguès, va ser un segon acompanyant per a Sergio García, però a l'Espanyol se li va fer difícil tornar a atacar amb cert ordre. Tot i així, el joc directe va anar generant córners que van crear problemes al Mallorca. Héctor Moreno, al minut 60, va estavellar una rematada de cap al travesser que hauria pogut ficar l'equip molt abans al partit. L'ocasió el que va fer va ser lesionar Aouate, que va haver de ser substituït per Miño, i va encendre l'afició, la va tornar a fer cridar i cantar per empènyer l'equip a la remuntada

Lesions, faltes, protestes i pèrdues de temps van convertir el partit en una batalla gris i boja. I en aquest caos va arribar un penal sobre Longo que Verdú, a vint minuts del final, va transformar en el 2-2.

L'empat tornava a exigir futbol als dos equips. I el repte va estar a punt de resoldre'l el Mallorca, però Casadesús, sol, va rematar als núvols una centrada de Luna. L'extrem, a deu minuts del final, va ser expulsat per doble amonestació i, en la següent acció, Baena va rematar a gol, llençant-se a terra, un xut de Capdevila desviat per Longo. Tot orgull, l'Espanyol va defensar el 3-2 per celebrar un triomf vital.