Barça
Misc 30/07/2017

Un Barça més intens s'endú el clàssic (no) amistós a Miami

Messi i Rakitic obren el marcador al cap de cinc minuts, i Piqué desfà l’empat després de les dianes de Kovacic i Marco Asensio

Natalia Arroyo
3 min
Suárez, protegint la pilota davant de Varane i Modric

BarcelonaNo suma punts, però, sí, confiança. El nou Barça d’Ernesto Valverde segueix avançant a cop de victòries en els amistosos de pretemporada i aquesta matinada ha derrotat per 3-2 el Reial Madrid en l’últim partit de la gira pels Estats Units. Des del Hard Rock Stadium de Miami, l’expedició blaugrana (excepte Neymar) ha posat rumb a Barcelona per seguir amb la preparació, i a la maleta hi ha posat la dosi d’autoestima que sempre dona un triomf contra l’etern rival. El d’avui, avantsala del doble enfrontament a la Supercopa d’Espanya els pròxims dies 13 i 16 d’agost, li ha recordat que si la batalla mesura potencial golejador el Barça no té res a envejar al campió d’Europa. I això que no han marcat ni Neymar ni Suárez, però, sí, Messi, per obrir la festa, més Rakitic i Piqué. Sobretot, però, li ha recordat que el curs 2017/18 comença amb l’orgull ferit i amb ganes de discutir la nova hegemonia que s'atribueix als blancs des de Madrid.

Tant Zidane com Valverde s’han guardat ben poques coses i han apostat per unes alineacions que semblaven més les de la Supercopa d’Espanya d’aquí quinze dies que les d’un amistós a Miami. Aleix Vidal al lateral dret i Cillessen a la porteria s’han colat en el teòric onze de gala, amb Umtiti consolidat al costat de Piqué. Al Madrid, Kovacic feia de Kroos i Marco Asensio, de Cristiano. La resta, les peces més habituals.

Inici trepidant

Amb aquests dos onzes, l’arrencada ha sigut potent. Per començar, una primera puntada sobre el turmell de Neymar. El Barça, però, volia fer rodar la pilota sobre la gespa. La sortida blaugrana ha tingut poc to de pretemporada, com si la intenció fos, més enllà d’agradar, intimidar el seu màxim rival. I no marcava encara ni el minut 2 de partit quan Messi ja havia fet l’1-0, en una jugada de pur convenciment de l’argentí al pic de l'àrea. Minuts més tard, Rakitic és qui ha fet el 2-0, amb un xut potent. El croat, també amb una rematada llunyana, i després Luis Suárez, haurien pogut ampliar diferències abans del quart d’hora.

El Madrid estava grogui, però s'ha despertat. D’una enganxada entre Neymar i Carvajal en un servei de banda Kovacic s’ha inventat la jugada del 2-1, resolta amb un xut encreuat al qual Cillessen no ha pogut arribar.

Neymar i Carvajal se les tenen durant l'amistós de pretemporada

El gol ha fet mal al Barça, com si li hagués recordat els perills de l'adversari. Fins i tot d’un adversari sense Cristiano, sense Kroos i sense Isco. Els blaugranes han seguit buscant l’equilibri entre l’ordre i la calma en determinada seqüència de passades, entre la intenció d’iniciar el joc controladament des del darrere i el desig d’explotar les virtuts ferotges del trident en atac; però l’espai al darrere generava certa inseguretat. A camp obert, Neymar ha estat a punt de fer el 3-1 després d’un contraatac portat per Suárez. La resposta madridista ha sigut immediata i efectiva: gol de Marco Asensio en la cavalcada posterior.

Amb el 2-2 s’ha arribat al descans. I, després de l’actuació de Marc Anthony al més pur estil de final de la Superbowl, poques substitucions (Sergi Roberto per Iniesta al Barça; Isco per Modric, Lucas Vázquez per Marco Asensio, Vallejo per Varane i Nacho per Sergio Ramos, al Madrid) i la segona meitat. I com en la primera, poc després de començar, gol del Barça. Piqué ha rematat, sol dins de l’àrea petita, una falta lateral picada per Neymar.

Des del 3-2, el Barça s’ha tornat a apoderar del partit, rebaixant puntualment les revolucions que a la primera meitat l’havien perjudicat més que ajudat. Si és consigna directa de Valverde o qüestió física a les portes de l’agost, s’haurà de veure al llarg del curs. El tema és que el Barça ha seguit generant ocasions, sobretot Neymar, avui frustrat de cara a porteria a diferència dels amistosos contra la Juve i el United.

Cillessen impedeix l'empat d'Isco

Al minut 62, primers canvis: Semedo per Aleix Vidal, Vermaelen per Umtiti, Denis per Messi i Alcácer per Suárez. Al 72, segona tongada de substitucions: Mascherano per Piqué, Digne per Alba, Samper per Busquets, Aleñá per Rakitic i Arda per Neymar. Les interrupcions (el Madrid també ha remogut la banqueta) no han ajudat que el partit tornés a agafar volada, tot i la tensió que anaven acumulant els jugadors, en constants frec a frec en cada pilota dividida. Amb certa tranquil·litat, el Barça ha buscat el quart gol i el Madrid, l’empat. En les dues aproximacions dels blancs a les botes d’Isco, però, ha intervingut Cillessen, primer amb una mà i després amb una decisiva estirada.