08/01/2013

Guardiola: "L'any que ve entrenaré però no sé on"

2 min
Guardiola: "L'any que ve entrenaré però no sé on"

ZURIC (ENVIADA ESPECIAL).S'esperava amb moltes ganes la tornada a l'escena pública de Pep Guardiola ahir a Zuric. Però no s'esperava una afirmació tan clara i alhora tan ambigua de l'extècnic del Barça, que va aprofitar la roda de premsa prèvia a la gala per afirmar que s'asseurà un altre cop en una banqueta. No va dir quina. No va dir quan. Només va assegurar que serà aquest any.

Les paraules de Guardiola van sacsejar la sala de premsa del Kongresshall i van robar, de cop, tot el protagonisme a Messi, Cristiano Ronaldo i Iniesta, que van quedar relegats a un segon pla gairebé insultant. Vicente del Bosque, al seu costat, pràcticament no va respondre a cap pregunta perquè gairebé totes eren per saber més coses sobre el futur del de Santpedor. Ell, seguint amb l'aïllament dels mitjans de comunicació dels últims mesos a Nova York, va torejar-les per aclarir, només, que no té cap acord tancat amb cap club i que està, per tant, obert a negociacions. "No tinc equip, i no sé on entrenaré, però tornaré a entrenar", va afirmar un Guardiola tranquil, còmode, tot i tornar a centrar totes les mirades del futbol mundial, com en les grans cites al Camp Nou. Resposta rere resposta va anar completant l'enigma sense revelar-lo i va assegurar que en els últims mesos està gaudint del futbol "com a aficionat" i que, amb la desconnexió als Estats Units, se sent fresc i novament amb energia per agafar un equip. Guardiola, però, va evitar que se'l vinculés a clubs que ja tenen entrenador, com el Bayern Munic i Jupp Heynckes, perquè seria "una falta de respecte".

Al hall de l'hotel que l'organització va reservar per als premiats, el luxós Park Hyatt del centre de Zuric, va ser impossible parlar amb Pep Guardiola, que anava al marge de la delegació del Barça. Sí que ho van poder fer Neymar i Florentino Pérez, que van aturar el tècnic per tenir-hi una curta conversa.

"És un orgull que tot continuï"

La notícia de la seva tornada a les banquetes va deixar en anècdota que no guanyés el guardó, que va endur-se amb claredat Vicente del Bosque. I també va amagar els elogis que l'exentrenador del Barça va dedicar al seu exequip. "Veure el Barça jugar segueix sent un espectacle. El millor orgull per a mi és veure que tot continua de la mateixa manera o, fins i tot, millor que quan jo hi era. Jo vaig tenir la sort de dirigir aquests jugadors tan fantàstics i de recollir un llegat històric que va molt més enllà d'uns anys i que segueix fent del Barça un club admirat arreu del món", va dir.

Les travesses sobre el seu possible destí van continuar i, entre bambolines, a Zuric algunes informacions el situaven a la banqueta de la selecció anglesa. Però, de manera indirecta, Guardiola va semblar descartar aquesta opció en una resposta anterior sobre l'interès de la selecció brasilera a contractar-lo: "Que un país amb tants Mundials com el Brasil pugui pensar que jo puc ajudar-los és un honor. Però sempre he pensat que una selecció l'ha de dirigir algú del país, que senti el país", va dir. Si aquesta resposta tanca una porta o no, se sabrà en els pròxims mesos.

stats