23/03/2015

L’Espanyol desperta tard a Riazor i suma un insípid punt

BarcelonaVa ser com si a les 12 h l’Espanyol no acabés d’estar despert. En canvi, sí que va semblar que ho estava quan es va apropar l’hora de dinar. Però la reacció periquita, a deu minuts del final a Riazor, no va ser suficient per permetre a l’equip de Sergio González sumar la victòria contra el Deportivo de la Corunya. Els visitants es van haver de conformar amb un punt que omple poc les butxaques més ambicioses, sobretot després de veure la força amb què es va acabar el partit a la Corunya.

Però l’esprint final va servir poc més que per afegir frustració al 0-0. Potser fins i tot hauria sigut injust que el marcador es trenqués, després d’uns primers 80 minuts molt contemplatius, pràcticament sense ocasions, embolicats en un excés d’intensitat que restava fluïdesa a les accions. Algun xut llunyà, sobretot del Deportivo, va fer aixecar el públic del seient, però el joc era intermitent, dispers. El conjunt gallec mirava d’assumir el domini del joc davant un Espanyol lleugerament replegat, orfe a dalt sense Sergio García. L’aposta del tècnic per suplir el capità va fer jugar d’inici Salva Sevilla darrere de Caicedo, amb un mig del camp en què repetia Javi López com a pivot, al costat de Cañas. Lucas Vázquez i Víctor Sánchez van ser els altres protagonistes, oberts a les bandes.

Al conjunt català li va costar agafar el to, i va anar veient arribar el Deportivo, sense tenir mai prou contundència per treure’s de sobre la tímida pressió local.

A la represa el partit es va igualar una mica més: l’Espanyol va assumir més pes, i no va estar tan reculat al seu camp, com ja havia intentat en els últims compassos del primer temps. Però una acció d’Oriol Riera, que va xutar massa alt, va poder obrir el marcador vora el minut 55. L’Espanyol va mirar d’avançar línies i Sergio González va moure fitxa abans que altres dies. L’habitual canvi de Stuani per Caicedo es va fer ja al minut 53, tot i que l’uruguaià no va poder aportar gaire més que el que havia intentat l’equatorià. La sacsejada definitiva va venir amb l’entrada de Montañés per Cañas, en un clar senyal de les intencions del tècnic blanc-i-blau.

Va arribar el minut 80 i l’Espanyol va trobar, acumulades, totes les ocasions que no havia tingut en tot el partit. En un córner que va pentinar Héctor Moreno a l’àrea petita, Javi López va estavellar la pilota al travesser, en el que va ser l’ensurt més gran per als gallecs. Després, diverses centrades des de les dues bandes es van passejar sense trobar rematador. En l’últim sospir, Arbilla va intentar desfer el 0-0 amb un xut de falta que va picar massa centrat, assequible per al porter Fabrizio. Al final, repartiment de punts frustrant per a un Espanyol que va anar de menys a més en l’emotiu retorn de Sergio a Riazor, casa seva durant nou anys.