04/05/2015

L’Espanyol esgota l’energia i salva un punt davant del Rayo

Sense ni tan sols tocar la pilota, Stuani va ser protagonista del gol de l’1-1 de l’Espanyol davant el Rayo, resultat que refreda les il·lusions europees blanc-i-blaves.

Cornellà De LlobregatL’Espanyol tenia l’energia mesurada per intentar guanyar el partit en el primer o en l’últim quart d’hora. Va sobrar-li tota la part central del partit contra el Rayo. Va sortir en tromba per completar un dels millors quarts d’hora del curs i va acabar amb força, decidit a capgirar un marcador que un gol d’Insúa, pràcticament en l’única arribada visitant, li posava en contra. Però Stuani, revulsiu obligat per la lesió al minut 47 d’un Caicedo que va acabar en observació per un desmai després d’un xoc en un salt, va intentar pentinar una centrada d’Héctor Moreno i va confondre el porter per fer entrar la pilota dins la xarxa. L’uruguaià ni tan sols va fregar la pilota, però va acabar sent decisiu per distreure Toño i fer bona l’assistència del mexicà.

Va ser al minut 83 quan es va igualar el resultat, després de més d’una hora amb l’equip fatigat, superat per la circulació del Rayo. I era sorprenent, perquè l’inici periquito havia sigut molt engrescador. Un xut potent que Caicedo fregant el pal. Un altre, que Sergio García envia als núvols. Un llançament de falta que Arbilla fa picar a l’escaire. Tres avisos clars, però sense punteria. Paco Jémez es desesperava perquè el seu equip tenia por i no volia la pilota. La pressió alta dels blanc-i-blaus l’intimidava. Però l’energia per situar l’equip tan amunt es va esgotar i el Rayo va començar a trobar-se còmode i a dominar. Sense tenir ocasions, els madrilenys s’havien espolsat la pressió i jugant més endavant van forçar l’errada local, en una mala sortida de pilota de Cañas, que va permetre a Insúa avançar pel carril central i batre Casilla, inèdit fins llavors. El partit va seguir sense ocasions clares però amb el Rayo madurant el joc. L’Espanyol no trobava aquella espurna inicial, i les faltes i les pauses tampoc l’ajudaven a recuperar ritme. Però en l’últim esprint, quan el Rayo especulava, es va retrobar l’energia de l’inici. Lucas, a la contra, va fallar un 2-1 que hauria catapultat l’equip al vuitè lloc.

Indignació per les obres a la ronda de Dalt

L’entrada al Power8 Stadium ahir contra el Rayo Vallecano no va arribar ni a mig aforament: 15.435 espectadors, una de les xifres més baixes de la temporada. En l’últim partit en horari de migdia a Cornellà, al desembre contra el Granada, hi havia 3.000 persones més (18.405), i amb menys coses en joc per als de Sergio González, ahir il·lusionats amb Europa. Era l’últim dia d’un cap de setmana de pont, però a més alguns aficionats van queixar-se de problemes per creuar Barcelona per la ronda de Dalt, tallada per obres en sentit Llobregat i amb retencions des de Roquetes fins a la Vall d’Hebron. Embussos i col·lapse en carrils laterals van dificultar molt l’accés fins a Cornellà.