LLIGA DE CAMPIONS
Misc 06/11/2013

El Madrid madura a Torí i frega els vuitens

Cristiano i Bale donen un empat als blancs i deixen la Juve tocada a la cua del Grup B

Natalia Arroyo

BarcelonaAfuetades i embranzides puntuals dels seus velocistes despenjats en atac. Amb moments de domini i possessió, de futbol posicional. Amb una sensació d'equip més sòlid, amb les idees clares. Un Madrid versàtil i polivalent va ser capaç de sumar un punt a Torí contra el Juventus (2-2) per deixar la classificació per als vuitens de final pràcticament tancada.

A sis punts del Galatasaray i el Copenhaguen, contra qui encara ha de jugar per tancar la fase de grups, l'equip de Carlo Ancelotti té la primera plaça a l'abast i només necessita un empat per segellar-la. Les golejades contra turcs (1-6) i danesos (4-0) fan gairebé impossible perdre el goal average en les pròximes jornades, l'única opció que deixaria fora els madridistes si els seus dos rivals no punxen. Qui ho té més difícil és el Juventus, que amb l'empat cau a la cua del Grup B i no podrà fallar contra el Copenhaguen i el Galatasaray per continuar viu a Europa.

Va ser un partit estrany. De moments. El Madrid va arrencar ferotge, amb ganes de ser protagonista i prendre la pilota al Juventus per ferir-lo des de l'ordre. Gairebé des de la pausa. Un xut creuat de Cristiano va ser el primer avís. Un avís, però, que va fer reaccionar els bianconeri , que van estirar-se al voltant de Pirlo per amenaçar Casillas.

Pogba i Tévez, mòbils per l'esquerra, van començar a incomodar Ramos, ahir lateral dret. Marchisio per la dreta feia pujar els colors a Marcelo, mentre Arturo Vidal exhibia potència pel carril central, acompanyant Llorente a l'àrea. Casillas, amb un peu providencial, va salvar l'1-0 al minut 27 i va treure els punys per evitar que un xut sec de Vidal obrís el marcador. El Madrid no tenia més remei que replegar-se, però ho acceptava sense ruboritzar-se, conscient que deixava pendents d'un contraatac tres armes letals: Cristiano, Benzema i Bale.

Però poc abans del descans i després d'una falta innocent de Varane sobre Pogba dins l'àrea, Arturo Vidal va obrir el marcador de penal.

L'avantatge va durar-li poc a la Juve, que va veure com l'exblaugrana Martín Cáceres regalava una pilota a Benzema en una cessió enrere criminal perquè Cristiano empatés poc després que arrenqués el segon temps. L'empenta i les correccions d'Ancelotti al descans van portar Gareth Bale a capgirar el resultat al minut 60, amb una rematada dura amb la cama esquerra que Buffon no va poder aturar.

Els italians, menys segurs que al primer temps, van poder salvar un punt gràcies a un gol de cap de Llorente després d'una centrada perfecta de Cáceres. L'exdavanter de l'Athletic va guanyar l'esquena a Varane, poc encertat ahir, i va batre Casillas per fer el definitiu 2-2.