26/07/2015

El Manchester United frustra les ocasions d’un Barça massa generós

Luis Suárez va xutar una falta al pal però no va tenir la sort del dia del Galaxy.

BarcelonaEl Barça va sumar ahir 90 minuts més a la seva preparació de pretemporada pels Estats Units, amb el segon partit amistós de la International Champions Cup, que va perdre contra el Manchester United per 3-1 al Levi’s Stadium de San Francisco. Un gol de Wayne Rooney, de cap a la sortida d’un córner, va fer anar els blaugranes a remolc des del minut 7 i un segon de Lingard al 64 va acabar de fer-lo trontollar. El gol de Rafinha al 90 va ser inútil, i més quan, en la següent acció, Januzaj va tornar a posar els anglesos a dos gols. Malgrat el resultat, però, la posada en escena dels homes de Luis Enrique va deixar alguns detalls positius i va seguir perfilant la proposta que els tècnics han dissenyat per a la seva segona temporada.

Encara amb les absències de pes de Messi, Neymar, Alves o Mascherano, el Barça va saltar a la seca gespa de San Francisco amb un onze format per Ter Stegen a la porteria, Adriano, Piqué, Vermaelen i Jordi Alba en defensa, Busquets, Iniesta i Sergi Roberto al mig del camp, i Pedro, Rafinha i Luis Suárez en atac. Les peces es van moure al segon temps, especialment a partir de l’hora de joc, amb l’entrada de Masip, Rakitic, Bartra o Mathieu, a més dels joves de l’expedició com Halilovic o Gumbau. Va ser, també, quan Van Gaal va treure la segona alineació, menys titular, per acabar d’exagerar el seu paper reactiu.

Des dels primers compassos el Barça va demostrar el seu desig de seguir sent un equip intens sense pilota, poc permissiu en fase defensiva. Els de Luis Enrique van arrencar amb força i fins i tot Suárez va disposar d’una bona ocasió per encetar el marcador, amb un llançament de falta que va picar la base del pal defensat per De Gea. Però en la primera acció de córner, Rooney va desfer-se del tou marcatge d’Adriano per batre Ter Stegen amb un fàcil remat de cap des de l’àrea petita.

El marcador va radicalitzar el rol de cada equip i el Barça va carregar el pes del partit, però no va acabar de trobar el ritme alt que li obrís forats en l’ordenada defensa anglesa. La mobilitat blaugrana per dins, sobretot d’un Pedro molt actiu, era interessant, però va costar alimentar Suárez prop de l’àrea.

La segona part, amb l’experiment de Sergi Roberto de lateral dret, va mantenir la tònica d’un Barça que fregava el gol però no concretava les ocasions, malgrat els intents de Rakitic i Sandro. En una ràpida acció va arribar el segon gol anglès, que va descartar la opció del triomf. Rafinha, amb una volea, va donar emoció als minuts finals però el United va tornar a marcar.