Misc 01/12/2013

Un autogol glaça un Espanyol que es deixa remuntar

Un refús de Stuani bat Casilla sense voler al minut 87

Natalia Arroyo
Stuani perdent la pilota davant la pressió d'Íñigo Martínez i Mikel González, en la derrota ahir de l'Espanyol a casa.

Cornellà De LlobregatAtres minuts del final, una carambola en forma d'autogol de Stuani va acabar de glaçar un buit Cornellà-El Prat (l'estadi va presentar la pitjor entrada en els últims dos anys, amb 14.575 espectadors) i va condemnar l'Espanyol a una derrota cruel contra la Reial Societat, que havia empatat poc abans a través de Griezmann.

Un intel·ligent primer temps, culminat amb el primer gol de Jhon Córdoba amb la samarreta blanc-i-blava, va acostar els periquitos a un triomf que els hauria permès sumar 21 punts, mitja permanència. Però, com si fos la principal font d'energia, el canvi per lesió del davanter colombià als tres minuts del segon temps va refredar les idees dels homes d'Aguirre, i els va deixar sense la seva principal referència. Sense ell al davant, tampoc Sergio García va poder reconduir l'equip i l'Espanyol va acabar acceptant l'empat i conformant-se a no perdre.

Va tornar a ser un partit fet de sacrifici i paciència. D'insistència i disciplina. De la pressió de David López sobre Agirretxe al mig del camp evitar que el davanter basc tragués petroli d'una errada blanc-i-blava. De l'anticipació i pragmatisme d'Héctor Moreno per iniciar la transició a l'atac. De la creativitat de Sergio García, capaç d'obrir les cames per inventar un engany a un defensa i, alhora, una assistència de gol. De la potència de Jhon Córdoba, que va convertir en gol una pilota que va trobar-se a tres quarts de camp en un contraatac ferotge.

L'1-0 a la mitja hora de joc va donar consistència a l'Espanyol, que encara hauria pogut ampliar l'avantatge amb un xut potent de Sergio García al minut 36, i va trencar els esquemes de la Reial Societat, que, sense un domini aclaparador, semblava tenir el partit sota control fins al moment. Semblava, de fet, que Kiko Casilla seria l'heroi del matx per dues intervencions magnífiques davant d'Agirretxe, o que David López carregaria amb la culpa pesada d'haver fallat un un contra un d'aquells que no es poden fallar.

Però l'Espanyol, amb idèntic plantejament que a Vallecas, va donar mostres de sentir-se superior. Capaç de repetir victòria, seguint el mateix patró. Va ser un miratge. Un efecte que va durar, casualment, el temps que Jhon Córdoba es barallava entre centrals. Quan el colombià va marxar, la Reial va fer un pas endavant i l'Espanyol, un d'involuntari enrere. L'efectivitat txuri-urdin va esmicolar, amb dos cops secs, les esperances locals d'apuntar a Europa. Hi ha altres prioritats abans.