08/04/2011

Alejandro, Ale-Ale-Alejandro

2 min

"Si em fas festes i no me'n solies fer, o em vols fotre o m'has de menester", adverteix la saviesa popular. I, de vegades, les dues coses alhora: per exemple, cada cop que s'acosten eleccions, pam, toca visita de Mariano Rajoy a Catalunya, que és terra d'acollida. I és que, de tant en tant, don Mariano se'n recorda de l'amor intens que professa per Catalunya, i aleshores sent la necessitat de desplaçar-se físicament al país de Josep Pla (algun dia, la gent del PP hauria de provar de citar algun escriptor en llengua catalana que no sigui Josep Pla: Aznar ja va fer un intent amb uns versos de mossèn Cinto, però va semblar un cas de possessió diabòlica) i proclamar als quatre vents la seva condició d'enamorat d'aquesta terra.

Gràcies a la noblesa d'aquests sentiments, les visites de Mariano Rajoy sempre resulten molt lluïdes, però aquesta vegada s'ha de reconèixer que el líder del PP s'ha superat a ell mateix. L'home no tan sols es va materialitzar a Barcelona el mateix dia que Artur Mas i el seu govern complien els cent dies, sinó que va reclamar a Zapatero que pagui a Catalunya els famosos 1.400 milions d'euros que estipula l'Estatut. Caram, don Mariano, quin detallàs.

Com que sempre hi ha gent malpensada que podria arribar a dubtar de la seva sinceritat, Rajoy es va desfer en gestos: va saludar en català, com Bruce Springsteen quan actua a la capital catalana, i va felicitar l'aniversari de la presidenta Núria de Gispert amb un ram d'orquídies acompanyades d'una felicitació: " Moltes felicitats en aquest dia tan especial, moltes gràcies per tot ". No em diguin que no és emocionant. Només de transcriure-ho, llàgrimes de goig pugnen per vessar de les meves pupil·les.

A més de malpensats, també hi ha memoriosos que encara se'n recorden dels recursos d'inconstitucionalitat del PP contra l'Estatut, de les recollides de firmes liderades per Rajoy en persona, de les declaracions d'Acebes afirmant que l'Estatut havia estat tutelat per ETA, i de tants altres episodis entranyables, i per això els cronistes més primmirats escriuen que ara Rajoy modula el seu discurs en relació a Catalunya. Al meu poble dirien que d'això se'n diu tenir-los com un toro, però no en facin cas que al meu poble som una mica rústics.

Però bé, si es tracta de donar-nos alegries, don Mariano faria bé de fixar-se en el candidat del seu partit a l'alcaldia de Tarragona, que ha estat denunciat per la discogràfica Sony per haver plagiat la cançó Alejandro , de Lady Gaga. I és que el cap de llista del PP per Tarragona es diu, precisament, Alejandro Fernández, i ell i el seu equip devien pensar que podien plantejar una campanya fresca, divertida i diferent. Llàstima que les discogràfiques tinguin tan poc sentit de l'humor. Però vaja, en la pròxima visita, potser Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho ens podrien obsequiar amb una coreografia, ni que sigui en playback. I just can't be with you like this anymore, Alejandrooo ...

stats