28/12/2012

L'adoració del pacte

2 min

GASPAR ARTUR: Veig una llum. MELCIOR HOMS: Doncs jo sento una ferum. BALTASAR DURAN: Això m'ho dius perquè sóc negre. MELCIOR HOMS: No, però podries mostrar-te més alegre. GASPAR ARTUR: 'Nem a veure el nen Junqueras dins el pessebre. BALTASAR DURAN: Només de pensar-ho m'agafa febre. EL PATGE PUJOL (ORIOL): La premsa d'Herodes ens encalça. MELCIOR HOMS: Què et pensaves, que això seria com desfer calça? GASPAR ARTUR: El pacte ha de ser sòlid i sense cap esquerda. BALTASAR DURAN: A mi tot plegat em sembla una merda. EL PATGE PUJOL (ORIOL): Seguim els pastorets de la independència! MELCIOR HOMS: No parlis amb tanta vehemència.

( Arriben al portal ) GASPAR ARTUR: Ave! Som els tres savis d'Orient. SANT JOSEP CAROD: El que foteu és pinta de convergent. EL NEN JUNQUERAS (des del pessebre ): Vull una consulta per al dos mil catorze. BALTASAR DURAN: Agafa un cagarro i esmorza. MELCIOR HOMS: Nosaltres portem or, encens i mirra. EL BOU PUIGCERCÓS: Doncs els de la CUP porten la birra. LA MULA RIDAO: Calla, que a nosaltres ens han desnonat. LA VERGE SIMÓ: En efecte, perquè el nou líder és nat. SANT JOSEP CAROD: Això del catorze jo ja ho vaig pronosticar. BALTASAR DURAN: Fotrem el carro pel pedregar. GASPAR ARTUR: Hem vingut a adorar el Messies. LA VERGE SIMÓ: Nen, tu te'n refies? EL NEN JUNQUERAS ( traient uns papers de sota la palla ): Només si subscriuen aquest pacte. BALTASAR DURAN (tremolant de fred ): M'estic quedant tumefacte.

GASPAR ARTUR ( s'ho llegeix ): A mi em sembla raonable. EL NEN JUNQUERAS: I compta amb l'aplaudiment del respectable. LA VERGE SIMÓ: Convergents, que esteu en hores baixes. EL PATGE PUJOL (ORIOL): És cert que ara no estem gaire catxes. GASPAR ARTUR: Aquesta ha estat la voluntat del poble. MELCIOR HOMS: Púrria desagraïda i innoble. BALTASAR DURAN ( a part, al patge Pujol ): Què te pareix, secretari? Ja hi puc anar confiat, en un poble que s'ha alçat a favor del meu contrari. EL NEN JUNQUERAS ( dret damunt el pessebre, obrint els braços ): Però si jo no vull ser el vostre adversari. SANT JOSEP CAROD: Aquest nen encara farà el pallús. LA VERGE SIMÓ: Sant Josep, no siguis gamarús.

LA SIBIL·LA CAMACHO: Malhaja el pacte talibà. EL NEN JUNQUERAS: Ara garles en català? EL CAGANER HERRERA: No usurpeu el dret a decidir. GASPAR ARTUR: És el que ens faltava per sentir. ELS PASTORETS DE LA CUP: La nostra gent desbarata i desacata. MELCIOR HOMS: És igual; nosaltres ja els portem per corbata. HERODES MONTORO: Separatistes, aneu directes a l'extermini. GASPAR ARTUR: Aquí fa falta una mica de raciocini. MELCIOR HOMS: D'acord, doncs obrirem un diàleg amb en Rajoy. EL NEN JUNQUERAS: Què diu ara aquest noi? EL PATGE PUJOL (ORIOL): Hòstia, ara es treu els bolquers. LA VERGE SIMÓ: Una mica de marxa mai no hi és de més. EL NEN JUNQUERAS: Així què, pacte segellat? MELCIOR HOMS: Sí, si no ens esclafa l'autoritat. GASPAR ARTUR: Veig una llum. BALTASAR DURAN: Ens en pegarem un fum. EL NEN JUNQUERAS: Endavant el pacte. GASPAR ARTUR: Que comenci el primer acte.

stats