VISCA EL SISTEMA
Misc 31/12/2011

Resum de l'any que ve

i
Sebastià Alzamora
2 min

Com que ens trobem en dies de balanços anuals, aquesta columna la dedicarem avui a oferir un tràiler del resum de l'any 2012. Som-hi.

Després de ser expulsada de la zona euro per una prima de risc de 700 punts, Espanya haurà tornat a la pesseta per convertir-se (en coherència amb la filosofia econòmica que el ministre De Guindos va aprendre a Lehman Brothers) en paradís fiscal amb secret bancari. Això haurà fet que emergeixin tots els estalvis en negre que van quedar amagats sota les rajoles en el moment de l'entrada de l'euro i, d'aquesta manera, entre una cosa i l'altra, Espanya s'haurà convertit en el primer país a sortir de la crisi. Mariano Rajoy, que s'ho mirarà sense dir res, somriurà satisfet, però això no l'estovarà pel que fa a les reclamacions de la Generalitat: seguiran sense arribar els 1.450 milions del fons de competitivitat, ni els 759 de l'addicional tercera, ni els reintegraments dels cupons de l'ONCE. Escanyat fins a les celles, el Govern jugarà a la geometria variable fins que als consellers se'ls acabi produint un pinçament a l'esquena i, després d'haver suprimit els triennis dels funcionaris, i d'haver venut tots els béns immobles de la Generalitat per quedar-s'hi de lloguer, convocarà una consulta popular no vinculant sobre el pacte fiscal -taxativament denegat per Soraya Sáenz de Santamaría- amb la pregunta: "No troba vostè que ja s'estan començant a passar una mica?" La participació en la consulta serà del 98%, la qual cosa serà interpretada com un nou gran èxit del catalanisme i de la cohesió de la societat catalana.

A Balears el govern Bauzá haurà construït murs de punta a punta de cada illa per separar la població catalanoparlant de la castellanoparlant, a fi d'evitar conflictes i promoure l'excel·lència en tots els àmbits laborals. Pa negre haurà guanyat l'Oscar i això donarà peu a una intensa campanya per denunciar el tongo impulsat a Hollywood pel lobi judeo-maçònic-català. Després que el Barça haurà tornat a guanyar la Lliga i la Champions, l'Ajuntament de Barcelona haurà aprovat una resolució per substituir l'estàtua de Colom per una de Pep Guardiola. Per la seva banda, Iñaki Urdangarin i Jaume Matas portaran les seves respectives causes al Tribunal dels Drets Humans i, mentre la cort es pronuncia, constituiran una societat sense ànim de lucre per impulsar iniciatives humanitàries lligades amb l'esport i el patrimoni històric. El rei Joan Carles, en haver-se recuperat d'una intervenció sense cap importància, ensenyarà la seva roba interior a tots els espanyols, perquè se sàpiga que gasta bòxers de la marca Unno.

En l'àmbit internacional, Barack Obama obtindrà la reelecció i tirarà endavant una conferència de pau al Pròxim Orient que acabarà en un bany de sang a la franja de Gaza. Sarkozy, també reelegit, mirarà de convèncer Merkel per tirar endavant un tractat de refundació del que quedi de la UE. Ah, i d'acord amb el calendari maia, el 21 de desembre s'haurà produït la fi del món, però ningú notarà la diferència.

stats