01/07/2013

El dia que Jorge Lorenzo volia fer una cursa en texans

2 min

BarcelonaDivendres Jorge Lorenzo va tornar al circuit d'Assen després que fos operat poques hores abans, i molts pilots es van interessar pel seu estat. "Si cal participo en texans", va etzibar, fent referència al dolor que sentia a l'hora de posar-se la granota de competició, una peça que obliga a fer un moviment tancat amb l'espatlla que Lorenzo gairebé no podia fer per la fractura a la clavícula que patia.

Lorenzo va caure dijous en els entrenaments lliures del Gran Premi d'Assen. En un primer moment els metges van dir que amb la clavícula fracturada en tres parts s'acomiadava dels dos següents Grans Premis. Però el mallorquí ja va dir llavors als seus que calia intentar córrer a Assen, encara que fos 48 hores després de l'accident sobre la pista mullada del nord d'Holanda. Com que a Assen no el van poder operar el mateix dia, el seu equip va decidir que volés a Barcelona perquè fos operat a l'Hospital General de Catalunya pel doctor Joaquim Rodríguez. A Lorenzo li van posar una placa de titani i vuit claus. Divendres al matí agafava l'avió i tornava a Assen, un fet que aixecava una gran expectació, ja que tot i que tothom el considerava fora de combat, el reglament obria la porta a un retorn sorpresa. Un pilot pot participar en un Gran Premi 24 després d'una operació amb anestèsia. A més, Lorenzo tenia el millor temps dels entrenaments lliures, un fet que li donava la dotzena posició a la graella de sortida sense que li calgués participar en els entrenaments oficials de divendres.

Dissabte al matí els metges del circuit el van visitar i Lorenzo va pujar a la seva Yamaha per fer les tradicionals voltes d'escalfament. Valentino Rossi li va donar ànims i li va transmetre la seva felicitació. "Un altre pilot potser no hauria rebut permís, però qui li pot dir que no al campió del món?", es comentava en els equips rivals. Lorenzo sabia que amb la lluita pel liderat al Mundial oberta havia de sumar punts com fos per evitar que Pedrosa s'escapés. Al final, Pedrosa va ser el gran derrotat malgrat acabar quart, per davant de Lorenzo, cinquè. "Lorenzo ha demostrat que és un campió. Més que pels punts, perquè ha donat un cop d'autoritat, ja que tothom donava per fet que Pedrosa s'escaparia", admetia Valentino Rossi.

Al final, amb un fort dolor, Lorenzo es va posar la granota amb l'ajuda de tres mecànics. Va rebre una injecció per fer baixar el mal i durant les primeres voltes va passar de la dotzena a la quarta posició. "Després, de mica en mica he anat notant més dolor, sobretot en acceleració, quan cal fer força". Al final va acabar plorant una cursa que podria marcar el destí del Mundial. D'aquí 15 dies Lorenzo comprovarà a Sachsenring si Pedrosa ha quedat tocat moralment per l'exhibició del mallorquí.

stats