Misc 11/11/2013

L'Espanyol cau en una dinàmica autodestructiva

Toni Padilla
Héctor Moreno intentant evitar que la pilota vagi a córner.

L'eufòria provocada pel triomf sobre l'Atlètic de Madrid s'ha esvaït. L'Espanyol ha sumat 4 de 21 punts i ahir va deixar la gespa sentint de fons els xiulets d'una afició que va matinar somiant en un triomf i als deu minuts de joc ja tenia cara de pocs amics. Feble en defensa, l'Espanyol va permetre al Sevilla, que feia gairebé 14 mesos que no guanyava fora de casa, escapar-se en el marcador per 0-2 als deu minuts de joc.

Més intens en la pilota dividida i ràpid amb espais, l'equip visitant va fer la feina de pressa i durant la resta del partit va saber aprofitar les febleses de l'Espanyol. Lluitant contra els seus propis nervis més que no pas contra l'Espanyol, l'equip d'Emery va viure el partit somiat. Primer, Sidnei va oblidar-se de marcar Fazio (minut 3). Després, Vitolo va inventar-se un xut preciós amb la defensa blanc-i-blava fent d'espectadors. Només Sergio García, tot cor, va donar esperança a l'afició amb el seu gol. Però ni així l'Espanyol va saber treure de polleguera un Sevilla amb tendència al caos.

Aguirre va intentar buscar solucions a la segona part, fent entrar Córdoba per Abraham i Thievy per Lanzarote. Apostant per la verticalitat, l'Espanyol va intentar convertir el matx en un intercanvi de cops, però Víctor Sánchez va fallar la seva oportunitat just abans que el colombià Bacca, tot potència, deixés en evidència la defensa catalana amb una cursa solitària que es va convertir en el tercer gol sevillà.

Convertit en la imatge de la impotència, l'Espanyol va passar a ser una joguina, sense esma, sense caràcter. Només l'expulsió rigorosa de Víctor Sánchez va semblar que despertava un equip que va estar més a prop de rebre el quart gol que no pas d'empatar. Acomiadat amb xiulets, l'Espanyol es troba mirant amb vertigen cap a la zona de descens, en lloc de somiar a creuar fronteres.

Autocrítica

Aguirre, sincer, va admetre: "Estem a la corda fluixa i sense crèdit, molt més a prop del descens. Tothom pressiona i cal reaccionar com més aviat millor". El mexicà va arribar a admetre que tindria lògica que ell fos qüestionat: "Així és el joc: els números no menteixen".