Quatre alemanys i quatre anglesos als vuitens de final

City, Arsenal o Schalke, possibles rivals del Barça

i
Toni Padilla
2 min

Barcelona.Eufòria en el futbol alemany. Després de veure com la temporada passada dos equips de la Bundesliga jugaven la final a Wembley, ahir es va confirmar que els seus quatre representants jugaran els vuitens de final de la Lliga de Campions. El Borussia Dortmund va guanyar a Marsella amb un gol al minut 89, que va evitar la seva eliminació i els va deixar com a primers de grup. El Schalke, per la seva banda, va derrotar el Basilea i es va classificar com a segon de grup per darrere del Chelsea. La meitat dels equips presents als vuitens de final són anglesos o alemanys. L'Arsenal i el Chelsea també s'han classificat, i s'uneixen als dos equips de Manchester. Per al Barça, l'Arsenal i el Manchester City són els dos possibles rivals més perillosos. El sorteig serà el dilluns 16 de desembre i els duels es jugaran en quatre possibles dates: 18, 19, 25 i 26 de febrer l'anada, i 11, 12, 18 i 19 de març la tornada. El Barça jugarà la tornada a casa i no es podrà enfrontar al Milan. El Madrid i l'Atlètic de Madrid, com el Barça, també han acabat com a primers de grup.

Els set possibles rivals del Barça són el Bayer Leverkusen i el Schalke (Alemanya), el Manchester City i l'Arsenal (Anglaterra), el Zenit (Rússia), l'Olympiacos (Grècia) i el Galatasaray (Turquia). Els turcs es van desfer per 1-0 de la Juve en la que va ser la gran sorpresa de la jornada. El partit, que s'havia suspès dimarts per culpa de la neu, es va acabar de jugar ahir sobre una gespa horrible i un gol de Sneijder va decidir el resultat en el minut 86.

Patiments del Milan

Al grup del Barça el Milan es va classificar després d'empatar sense gols amb l'Ajax en un partit en què va jugar 70 minuts amb 10 homes per la vermella a Montolivo. L'Ajax, que necessitava guanyar, no va poder contra la defensa llombarda, i el Milan serà l'únic equip italià als vuitens de final després de patir molt en un dia marcat pels incidents fora del camp, en què tres aficionats holandesos van ser apunyalats per radicals del Milan.