18/10/2012

El Reial Madrid torna coix

3 min
CARA I CREU  Benzema va patir un fort cop contra Espanya. En canvi, homes com Jordi Alba han jugat bons partits i tornen amb el cap ben alt.

BARCELONA.Lionel Messi i Gonzalo Higuaín van marcar els dos gols amb què l'Argentina va imposar-se per 1-2 a Santiago de Xile. La jornada de partits oficials de seleccions va acabar amb un Messi rialler, ja que es va situar a un sol gol d'igualar la xifra de gols de Maradona amb la selecció argentina. De passada, Messi arriba als 12 gols en un sol any, i iguala així aquest rècord de la selecció albiceleste , que era en mans de Batistuta des del 1998.

Messi torna avui a la feina amb el Barça satisfet, com bona part dels jugadors del Barça. Homes com Alba i Pedro han brillat i cap ha patit lesions. En canvi, al Reial Madrid les cares ahir eren llargues. Les dues setmanes de compromisos FIFA han resultat devastadores per a l'equip madridista, que fins ara s'havia escapat prou bé de les lesions. En quatre dies, en canvi, el tècnic portuguès ha vist com tres jugadors tornen lesionats i com d'altres tornen amb cops que poden deixar-los fora de la convocatòria per al partit de dissabte contra el Celta de Vigo, com els ha passat als davanters Higuaín i Benzema. Els problemes de Mourinho afecten especialment la defensa, malgrat les molèsties dels dos golejadors -uns cops que no haurien de tenir gaire gravetat, segons van comunicar els serveis mèdics madridistes ahir-. Mourinho ha vist com tres dels laterals del seu equip es trenquen. L'últim és el madrileny Álvaro Arbeloa, que pateix una microruptura que el deixarà entre dues i tres setmanes sense jugar. Abans ja havia caigut Marcelo, que, amb una fractura al cinquè metatarsià del peu dret, serà intervingut divendres i no podrà tornar a un camp de futbol en els pròxims dos o tres mesos. Coentrao va caure divendres passat a Rússia, jugant amb Portugal. Als 19 minuts es va produir una elongació en un adductor. El portuguès s'estarà entre dues i tres setmanes de baixa.

Khedira, per la seva banda, no va disputar l'espectacular partit entre Alemanya i Suècia perquè pateix una sobrecàrrega muscular. A més, portes endins Mourinho ha manifestat la seva preocupació pel cansament acumulat per Pepe i Cristiano Ronaldo, que han jugat els 180 minuts amb Portugal, i que han aconseguit resultats especialment fluixos: un sol punt dels sis en joc.

Els problemes amb les lesions arriben precisament quan el calendari colla, amb sis partits oficials en tot just tres setmanes. El Madrid rep el Celta dissabte al Santiago Bernabéu i després visita un dels equips en forma de la Lliga, el Mallorca. Posteriorment rep el Saragossa i tanca aquests dies al camp del Llevant, on la temporada passada va punxar. A vuit punts del Barça a la classificació, el Madrid no es pot permetre el luxe de deixar escapar més punts.

El Barça, fora de casa

Els madridistes, a més, juguen entremig dos duels directes a la Champions amb el campió alemany, el Borussia de Dortmund, un equip que ja ha empatat al camp del City. El Barça, per la seva banda, se la jugarà contra un rival teòricament inferior, el Celtic. A la Lliga els homes de Tito Vilanova juguen a casa amb el Celta però encadenen tres partits a fora en tres setmanes: juguen contra el Dépor, el Rayo Vallecano i el Mallorca. A més, els blaugranes recuperen lesionats, com Piqué.

Les lesions madridistes signifiquen de passada que la FIFA indemnitzarà el club blanc, ja que es paguen 20.548€ per cada dia que un futbolista està lesionat després de fer-se mal jugant amb la selecció. Segons l'últim pacte entre els clubs i la FIFA, els equips no tenen dret a cobrar ni els 28 primers dies de lesió ni tampoc l'últim.

stats