15/11/2016

Una cita per consolidar el projecte a Europa

3 min
Una cita per consolidar el projecte a Europa

BarcelonaAra fa 10 anys exactes, el Barça femení quedava cuer a la Primera Divisió espanyola i perdia la categoria. Va ser un retorn a Segona ben curtet, cert, ja que una temporada després l’equip ja tornava a ser a Primera després de guanyar la promoció contra el Pozuelo i El Olivo. Però era un Barça amateur, a l’ombra dels equips que llavors dominaven el futbol femení estatal, com el Llevant o l’Espanyol. Una dècada després d’aquell descens, el Barça s’ha fet un nom a Europa, construint un projecte que s’està consolidant com un dels més sòlids del continent. D’un equip amateur a un bloc cada cop més professionalitzat. Malgrat que l’equip encara no ha arribat mai a unes semifinals de Champions, si les jugadores entrenades per Xavi Llorens no fallen avui als Països Baixos, es convertiran en un dels pocs equips que han jugat tres cops els quarts de final de la Champions durant les últimes quatre temporades. El Wolfsburg, que va golejar per 1-5 les sueques de l’Eskilstuna United, segurament es convertirà en l’únic que ho ha fet quatre cops consecutius, però el Barça, el PSG francès, el Frankfurt alemany i el Rosengard suec poden encadenar tres classificacions pels quarts de final en quatre anys si defensen els triomfs aconseguits en els partits d’anada.

Al Barça es respira optimisme malgrat que l’última setmana no va ser la millor. Primer, només es va poder derrotar per 1-0 el Twente holandès en un partit on es van crear prou ocasions per tenir un coixí de gols més gran. Després va venir l’ensopegada en lliga al camp del Betis, en l’últim partit abans de la cita d’aquest dimecres a Enschede (19.00 hores) contra un Twente que ja va ser derrotat per les catalanes al mateix estadi De Grolsch Veste ara fa un any, gràcies al gol d’Olga García. El triomf contra les holandeses va permetre al Barça arribar als quarts de final, on es va perdre per un global ajustat (1-0) contra el PSG francès, en la millor actuació europea d’un Barça que no es refia de les holandeses, imposant-se com a consigna marcar un gol a Enschede. El factor ambiental és una de les armes que tenen les holandeses a favor seu, perquè l’any passat en els vuitens de final també contra el Barcelona van aconseguir reunir més de 15.000 espectadors, i ara esperen poder repetir una xifra per fer costat al projecte del Twente, un equip jove però que ha aconseguit controlar el futbol local amb autoritat. Des de l’any 2011, el Twente ha guanyat la lliga local la temporada 2010/11 i la 2015/16, ja que del 2013 al 2015 es va jugar la BeNeLeague, una fusió de la lliga belga i l’holandesa. El Twente va guanyar aquesta competició el 2013 i el 2014, i el 2015 va acabar per darrere de l’Standard de Lieja, i es van endur el títol de campiones d’Holanda després de ser l’equip més ben classificat d’aquest país a la BeNeLeague.

Com ja va passar en el partit d’anada, Xavi Llorens no podrà comptar demà amb les lesionades Ane Bergara i Leire Landa, mentre que Aitana Bonmatí, Patri Guijarro i Mariona Caldentey tampoc no podran jugar, ja que estan concentrades amb la selecció espanyola sub-20. L’últim gran fitxatge, Vicky Losada, acabada d’escollir millor jugadora catalana de l’any pel seu paper a l’Arsenal anglès, tampoc està disponible, ja que encara no està inscrita. Jennifer Hermoso, autora de l’únic gol del partit d’anada, intentarà aliar-se amb Alexia, Olga García i Barbara Latorre per fer mal a un equip molt dependent del talent de Jill Roord i en la potència en atac de Lineth Beerensteyn.

stats