25/01/2013

17 episodis de màxima rivalitat concentrats en tres temporades

2 min
Pinto agafant una pilota després d'una jugada de Seba. El porter andalús es retrobarà dimecres amb el Madrid.

BARCELONA"Mai fa mandra jugar contra el Madrid. Són partits que sempre vols jugar", deia aquesta setmana Cesc Fàbregas. Les semifinals de Copa entre els dos eterns rivals eleven a sis el nombre de clàssics d'aquesta temporada, en espera del que pugui passar a la Lliga de Campions. La temporada ja va començar amb el doble duel de la final de la Supercopa d'Espanya, quan els madridistes van endur-se el títol per un sol gol de diferència. Després va arribar el torn de l'empat al Camp Nou a la Lliga i ara la rivalitat tornarà a la Copa del Rei, una competició on ja portem tres temporades consecutives amb duels entre aquests dos equips. Fa dos anys, la final de Mestalla, i l'última temporada quan l'equip de Guardiola va eliminar els blancs.

La rivalitat entre aquests dos gegants viu dies d'excessos, on tot sembla exagerat. Ahir mateix un informe de la consultora Deloitte sobre els ingressos dels clubs de futbol professionals determinava que de nou són el Barça i el Madrid els clubs que més diners s'embutxaquen cada temporada. El Madrid va aconseguir durant la temporada passada una facturació de 512.600.000 euros. El Barça, per la seva part, arriba als 483 milions d'euros. Pel que fa a títols, el Barça ha guanyat més que cap altre entitat durant l'última dècada. Els jugadors dels dos clubs van monopolitzar l'onze ideal de l'any a la gala de la Pilota d'Or -Falcao era l'únic que no jugava en un dels dos equips- i Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Andrés Iniesta van ser els finalistes per ser escollits rei del futbol mundial. Uns excessos que també han arribat a la xifra de duels per temporada, ja que des de l'arribada de José Mourinho a la banqueta del Santiago Bernabéu, l'estiu del 2010, la mitjana ja és de més de sis clàssics oficials per any.

Camí dels 17 clàssics

Concretament, amb els tres duels que encara queden per jugar aquest any -els dos de la Copa i el partit de tornada de la Lliga-, ja seran 17 clàssics amb José Mourinho com a tècnic del Barça: 11 contra Josep Guardiola -amb cinc victòries del Barça, 4 empats i 2 derrotes- i els altres amb Tito Vilanova de tècnic. Dels tres jugats fins ara, en destaca la igualtat: un triomf per a cada equip i un empat, aquell de la Lliga al Camp Nou el dia que Cristiano Ronaldo i Lionel Messi van marcar tots els gols, i es van endur els titulars. "Sempre és un plaer poder jugar contra el Madrid", deia ahir Gerard Piqué, sobre uns clàssics que es podran veure només per Canal +.

stats