13/12/2012

"La Copa mola" sobretot si juga Messi

2 min
Tito Vilanova a la banda observant el partit del seu equip al Nuevo Arcángel.

Tito Vilanova s'ha equivocat, per primera vegada, des que és entrenador del Barça. A la vigília del partit d'ahir l'entrenador empordanès va dir que seria un partit difícil perquè els jugadors locals jugarien aquest partit com si fos el més important de la temporada. Es va equivocar perquè els jugadors del Còrdova van jugar com si fos el partit més important de la seva vida. Aquest és l'error, perdonable, perquè els catorze jugadors andalusos van lluitar molt més del que era esperable. Avui, n'estic convençut, no es podran moure del sofà, comptant rampes, després del sobreesforç d'anit. La pressió de l'equip de Berges va durar seixanta minuts, fins que els seus gladiadors no van poder dir fava. Però, tot i acabar perseguint ombres, el Còrdova mai no va perdre la cara en un partit molt entretingut.

El Còrdova va jugar i combinar millor que molts equips de Primera Divisió, esperonat per una afició que va omplir les 22.000 places de l'estadi i que mai no es va cansar d'animar. Tota aquesta gent se'n va anar cap a casa amb l'eliminatòria pràcticament perduda però amb la satisfacció d'haver vist el Barça, amb un munt d'estrelles que van haver de baixar a la Terra per derrotar-los. I amb la sort de poder explicar que van poder veure jugar Messi en directe. Els en va marcar dos i el seu porter, un encertat Saizar, n'hi va aturar dos més d'aquells que Leo no falla mai.

La veritat és, però, que al Barça de Vilanova no és notícia que Messi marqués dos gols més. De fet, en els últims set partits en què l'argentí ha estat titular ha aconseguit marcar dos gols en cadascun. Set de consecutius. Se me'n fot, o no, que sigui un altre rècord. El que sabem és que és una passada. Després que el Barça perdés a Escòcia, perquè aquella nit només en va poder marcar un a Celtic Park, Messi n'ha fet, d'una tirada, dos a Mallorca, dos contra el Saragossa, dos a Moscou, dos contra el Llevant, dos contra l'Ahtletic Club, dos més al camp del Betis i, sense sortir d'Andalusia, dos més a Còrdova gràcies als regals de Villa i d'Alexis.

"La Copa mola", com diu el president Carlos González, però sobretot si juga Messi. La felicitat culer és això. Però la dependència, de la qual aquesta temporada no es canta ni gall ni gallina, és més evident que mai. Ahir Villa, Pedro i Alexis ho van donar tot, van lluitar i van córrer però, novament, a l'hora de rematar, la precipitació o un mal bot en una gespa pèssima els van esguerrar l'ocasió. Creix la felicitat d'un i s'eixampla l'ansietat dels altres.

stats