27/12/2012

El triple dilema de Villa

2 min
Jordi Alba, David Villa i Tello celebrant un gol de l'asturià contra la Reial Societat al Camp Nou.

Més enllà dels resultats futbolístics, el Boxing Day ens va enviar, des de Londres, una notícia que ens va alterar la sobretaula de Sant Esteve. Rafa Benítez, el nou i sobrevalorat entrenador del Chelsea, s'ha encaterinat de David Villa i voldria que el davanter del Barça anés a jugar a Stamford Bridge, a partir de la setmana que ve, encara que fos en qualitat de cedit. La resposta ha de ser que ni cedit ni traspassat. Em fa l'efecte que seria una solució dolenta per al Barça, per al jugador i per al mateix Chelsea.

Vilanova, quan va començar l'aventura d'entrenar el Barça, va fer un tomb per les redaccions dels mitjans de comunicació més influents. Eren trobades off the record , que no servien ni per fer-li entrevistes ni tan sols per publicar una fotografia, posem per cas, a la redacció del Mundo Deportivo o de l' Sport . Eren visites de presentació, de cortesia i que servien, això sí, perquè el nou responsable de l'equip conegués qui remena les cireres en l'entorn del Barça. Aquestes trobades els periodistes les aprofitaven, això sí, per mirar de saber l'opinió de Vilanova sobre molts aspectes del Barça. Sobre Villa, concretament, l'entrenador creia que calia anar molt a poc a poc en la seva reintegració a l'equip. Deia, concretament, que fins passat festes hauria de dosificar molt el jugador perquè sortia d'una lesió greu i d'una recuperació més lenta del que s'havia previst en el moment de l'operació. Vilanova, doncs, ha seguit el seu guió fil per randa, al marge de pressions externes i d'alguna mala cara de l'entorn del jugador. Villa, però, donant una lliçó de professionalitat, ha jugat els minuts de les escombraries contra un Alabès i un Benfica, envoltat de jugadors del filial. Com a bon professional, també, no ha amagat que li hauria agradat jugar més minuts i més importants. A partir d'ara, doncs, en el que queda de temporada, sembla que Vilanova, si continua fidel al seu pensament inicial, comptarà amb els gols de Villa. En un moment de sequera preocupant de dos batalladors com Alexis i Pedro el club no pot prescindir d'un especialista com l'asturià.

Tampoc no em sembla que Villa fes gaire bon negoci esportiu marxant d'un club que aspira a tot com el Barça per anar a un equip com el Chelsea, fora de la Champions i que ja ha de mirar el líder de la Premier amb binocles. Encara més, no crec que Rafa Benítez trobi en el Villa que recorda del temps del València el jugador que li cal per fer tàndem amb Fernando Torres; a la selecció espanyola ja han demostrat en massa ocasions que han de ser o l'un o l'altre. Villa, doncs, mentre no arribi Neymar, com a casa enlloc.

stats