18/10/2012

Les últimes voluntats

2 min
Un aficionat argentí abans del partit contra Xile. El jutge de línia del mateix partit sí que va aconseguir un record amb Lionel Messi.

Santiago de Xile. Partit de futbol entre la selecció local i l'Argentina per a la classificació per al Mundial del Brasil 2014. Al descans, els visitants guanyen per 0 a 2. Leo Messi ha marcat el primer gol. Es desmarca al moment just i rep la pilota en posició dubtosa, gairebé al punt de penal. La controla, la trepitja amb l'esquerra per col·locar-se-la a lloc, deixa passar el defensa i, amb la sang freda del matador, la clava a l'angle curt d'un porter que fa l'estàtua quan el que hauria hagut de fer és una altra cosa: aplaudir.

El madridista Higuaín, com a bon davanter centre i per no ser menys, es busca la vida i marca un altre gol de bandera. De cop i volta, però, quan l'àrbitre assenyala el camí dels vestidors, es produeix un fet insòlit. La notícia de la nit. Un dels àrbitres assistents del partit s'acosta a Leo Messi i li demana que es facin una fotografia junts. El jugador del Barça, amb el seu posat poc expressiu, hi accedeix amb l'amabilitat de les estàtues del museu de cera i es deixa retratar, amb un iPad, per un amic que el linier ja tenia a punt per a l'ocasió.

El linier és paraguaià, es diu Nicolàs Yegros i aquest Xile-Argentina significava el seu últim partit com a internacional. Després de tota una vida impartint justícia, ha pensat: "Que carai, em fa il·lusió tenir un record al costat del millor jugador del món i no en tindré cap altra oportunitat". És un gest d'admiració. L'última voluntat, humana, comprensible. L'afició xilena -i la premsa més apassionada- ho veuen, en canvi, com una mostra de la parcialitat de l'àrbitre en un partit molt important per a les seves aspiracions.

No és -que consti en imatges- l'única vegada que Messi ha vist com un àrbitre li demanava fer-se una foto amb ell. En l'amistós que l'Argentina va jugar contra la selecció de Veneçuela a l'Índia -on Lionel Messi va ser rebut com un heroi sagrat- l'escena encara va ser més sorprenent perquè l'àrbitre va sortir del vestidor amb la seva pròpia càmera a la mà per retratar-se amb Messi en el moment del sorteig de camp, a l'inici del partit. El davanter, superat per la petició inesperada, no va saber gaire com havia d'actuar i no es van arribar a retratar. Allò, però, era un partit de costellada i ahir, en canvi, s'hi jugaven moltes coses i a la FIFA no li deu haver fet gaire gràcia. A Nicolàs Yegros, però, ja li poden anar al darrere amb un flabiol sonant. Ell ja té el que tothom voldria: una foto amb el millor jugador del món.

A hores d'ara el que ningú encara no entén, a Xile, és que l'àrbitre paraguaià, després de fer-se una fotografia amb Alexis Sánchez, hagués decidit fer-se una fotografia amb Messi.

stats