6È ANIVERSARI DE L’ARA
Misc 09/11/2016

Els Pets posaran la música a la festa de l’ARA

El Palau de la Música acull els actes de celebració del sisè aniversari del diari

i
Xavier Cervantes
3 min
Lluís Gavaldà, durant el concert dels Pets al Canet Rock 2016.

BarcelonaEls Pets porten uns mesos allunyats dels escenaris, descansant després de tancar la doble gira, elèctrica i de cambra, de celebració dels trenta anys del grup. Tanmateix, Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres van acceptar fer una excepció en aquesta temporada sabàtica per participar en el sisè aniversari de l’ARA, i avui actuaran al Palau de la Música (21 h) amb totes les entrades venudes. Com explica Gavaldà, serà un concert especial, “una barreja equilibrada entre la part reposada i l’expansiva” del grup. És a dir, un retrat prou acurat del que són Els Pets avui dia, una banda que atresora un imponent bagatge pop i que mira el futur amb tranquil·litat.

“Artísticament estem en una situació de molta calma. Tenim bastant clar quina és la nostra personalitat”, explica Gavaldà, sempre amb prou curiositat per “provar coses” i per evitar “el vertigen de la nostàlgia” que assetja els grups que van fent anys. “Tenim ganes de girar full. La nostàlgia és com un dolç per menjar en dosis molt petites perquè embafa”, diu. Pel que fa al futur dels Pets, Gavaldà se’l mira amb serenor: “No hi ha cap pensament de deixar-ho córrer, però tampoc de fer res a curt termini. Ara mateix tinc ganes de viure on estic vivint”. Efectivament, Gavaldà fa mig any que viu amb la família a Anglaterra, “en un poble a prop de Londres”. “Si el Brexit no em fa fora ja no tornaré”, fa broma.

Està aprofitant l’estada per, entre altres coses, veure concerts tot i el preu de les entrades, ja que “no són gaire gratuïts”, però segueix venint sovint a Catalunya. “És la llei de Murphy. És marxar a Londres i et surten tot de coses aquí”, diu Gavaldà, que està treballant en un llibre que descriu com “un recull subjectiu de lletres” seves complementades amb comentaris i relats de ficció. El format recorda el de La forma d’un sentit, en què David Carabén despullava les cançons de Mishima. “Però no explico les lletres”, adverteix sobre un llibre que es publicarà al març i que, d’alguna manera, “és com una autobiografia”, un gènere que en els últims mesos ha donat títols tan interessants com les memòries d’Elvis Costello, Morrissey, Patti Smith, Chrissie Hynde i Bruce Springsteen. “La de Costello està molt ben escrita i la vaig disfrutar com un nen petit. I la de Chrissie Hynde em sembla molt honesta. Crec que per a l’artista és molt gratificant explicar-se i posar en context la seva obra”, diu un músic avesat a explicar la música, com segueix demostrant al programa El celobert d’iCat.

El vessant de ‘supernanny’

La relació de Gavaldà amb l’ARA ve de lluny, concretament des del primer número del suplement Criatures, on cada setmana escriu una columna. “Cada vegada que escric al diari em ve al cap el culpable d’aquest vessant de supernanny que tinc, el Carles Capdevila, que em va enredar i amb el qual també he fet ràdio, tele, llibres i xerrades. Hi tinc una connexió molt maca”, diu.

El concert dels Pets al Palau de la Música serà el punt culminant de la celebració del sisè aniversari de l’ARA. Abans es lliuraran els premis Ignasi Pujol i Tatiana Sisquella. El primer, que honora Ignasi Pujol (1981-2014), periodista que va ser cap d’Economia de l’ARA, reconeix una entitat que contribueixi al foment, la presència i la visibilitat de l’emprenedoria en la societat catalana. El segon, que porta el nom de la periodista Tatiana Sisquella (1978-2014), està adreçat a iniciatives que fan contribucions socials rellevants i que se centrin en persones desafavorides.

stats