Internacional 07/07/2012

Abdel Hafiz Elsawy: "Volem que l'estat ajudi el sector privat a créixer"

Economista És el supervisor dels comitès econòmics del Partit de la Justícia i la Llibertat, la branca política dels Germans Musulmans, ara al poder a Egipte

C.m.
1 min

Quines són les seves prioritats en política econòmica?

A curt termini, recuperar la seguretat i tornar a posar en marxa les subvencions al pa i a la gasolina. A mitjà termini, hem de posar en marxa les 1.600 fàbriques que van aturar la producció durant la revolució. També volem establir per llei un salari mínim per a tothom i un salari màxim en l'administració.

Faran reformes legislatives?

Cal reformar el sistema de recaptació d'impostos per acabar amb la corrupció. Volem promoure la petita i mitjana empresa i millorar la transparència de l'administració. I treballarem per acabar amb l'economia submergida, que suposa el 30% del PIB.

¿Canviaran les condicions de les empreses estrangeres?

Egipte és un dels països que ofereix més avantatges als inversos estrangers i ho continuarà sent. No hi haurà canvis. El que molesta els inversors és la corrupció, i això s'acabarà.

Quin paper hi ha de jugar l'estat?

El nostre projecte econòmic és liberal. L'estat ha d'ajudar el sector privat a créixer.

Egipte té un 21% de la població sota el llindar de la pobresa.

Els pobres són els que ens han votat. Seran una prioritat. Cal reorientar les almoines que recapta l'estat i destinar-les a la creació d'ocupació.

S'estima que els militars controlen el 30% de l'economia d'Egipte

Això és una sort per al país. Els militars han ajudat molt l'economia d'Egipte: controlaven el preu del pa i construïen infraestructures.

stats