Internacional 17/01/2013

Les dues Amèriques: partidaris i detractors del control armamentístic

2 min
Les dues Amèriques: partidaris i detractors del control armamentístic

Les preguntes

  1. Què n'opina del pla del president Barack Obama per controlar la tinença d'armes?
  2. Creu que el Congrés aprovarà les reformes que els demana el president?

Philip Watson (DIRECTOR DE LA FUNDACIÓ SEGONA ESMENA)

  1. El problema amb les propostes d'Obama és que si realment s'ho pren seriosament no pot decretar tots aquests canvis de cop sense estar obert al debat. ¿Ha estat president durant quatre anys i ara de cop vol decretar desenes de canvis? Està enverinant aquesta legislatura.
  2. Barack Obama està posant en perill la viabilitat d'algunes de les seves propostes. En algunes hi estem d'acord i podem dir que membres republicans del Congrés també. Per exemple, nosaltres acceptem la necessitat d'intensificar el sistema per comprovar els antecedents de compradors d'armes però ha de concretar-ho. Ja se sap que el diable està en els detalls. ¿Obama serà capaç de preservar els drets dels compradors d'armes? ¿Els farà gastar-se més diners per demostrar que poden tenir-ne sense causar problemes? ¿Respectarà la Segona Esmena?

Dann Gross (PRESIDENT DE THE BRADY CAMPAIGN)

  1. Compartim les propostes i els decrets presentats pel president. No hi ha una sola resposta per prevenir la violència per armes, és un problema complex que necessita diverses solucions. Volíem canvis que tinguessin un impacte ràpid perquè no podem esperar més. El vicepresident Biden ha combinat les nostres dues principals recomanacions: una millora dels programes de salut pública i seguretat que allunyi les armes de criminals i persones amb problemes mentals.
  2. No serà fàcil. Però el país és conscient que cal tancar el buit que deixa l'actual sistema per comprovar antecedents. Un 40% de les armes es venen sense saber res del comprador. Un 92% de la població vol un sistema universal per comprovar antecedents i un 74% dels membres de l'Associació Nacional del Rifle també. El Congrés ho ha d'aprovar.
stats