Internacional 29/01/2013

Berlusconi, denunciat per la lloança al dictador Mussolini

Ara
2 min
Berlusconi, denunciat per la lloança al dictador Mussolini

BARCELONA.A l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi se li va obrir ahir un nou front als tribunals. Tot va venir de l'afirmació que va fer diumenge durant la commemoració de la Shoah a Milà, on va dir que la pitjor culpa de Benito Mussolini va ser l'aprovació de lleis racials -amb les quals es va perseguir els jueus- però que el dictador havia fet "coses bones".

Enmig de la indignació generalitzada, un candidat de la formació progressita Revolució Civil va denunciar ahir Berlusconi a la fiscalia de Roma, a la qual va demanar les comprovacions necessàries per determinar si aquestes paraules són punibles penalment.

Antonio In-groia, l'exjutge antimàfia que lidera el partit que va denunciar Berlusconi, va assegurar que l'ex primer ministre era "una desgràcia per a Itàlia". "La nostra República està basada en la lluita contra el nazisme i aquestes paraules són intolerables i incompatibles amb el lideratge d'una força democràtica", va dir un portaveu del Partit Democràtic, Marco Meloni.

El xoc del Monte dei Paschi

La campanya per a les eleccions italianes del febrer s'ha vist sacsejada els últims dies per la injecció de 3.900 milions d'euros al banc Monte dei Paschi aprovada dissabte pel Banc d'Itàlia. Aquesta entitat, amb més de 500 anys d'història, ha estat vinculada a l'esquerra política que ha controlat tradicionalment el govern de Siena, on té la seu el banc.

L'escàndol financer provocat per una suposada mala gestió ha esquitxat el Monte dei Paschi fins al punt que ahir el seu director general, Fabrizio Viola, va haver de dir que no hi havia "indicis de malversació en els fons de l'entitat", però sí "irregularitats comptables".

L'operació que va posar el banc contra les cordes, i que ara investiga la justícia italiana, és la compra al Banco Santander de l'entitat Antonveneta per 9.300 milions d'euros, quan l'entitat que presideix Emilio Botín n'havia pagat poc abans 6.300 milions.

stats