En breu
Internacional 27/04/2012

Brussel·les rebutja la idea de París i Berlín de restablir fronteres

1 min
Brussel·les rebutja  la idea de París i Berlín de restablir fronteres

La Comissió Europea critica la proposta

A la Comissió Europea (CE) no li agrada gens la proposta feta pels governs de França i Alemanya, que han demanat a través d'una carta a la presidència de torn de la Unió Europea (UE) suspendre Schengen, el tractat gràcies al qual es van suprimir la majoria de fronteres internes a la UE. La comissària europea d'Interior, Cecilia Malmström, va rebutjar ahir que els governs europeus puguin decidir, sense l'aval de Brussel·les i sense una causa molt justificada, el restabliment dels controls fronterers. París i Berlín van demanar suspendre la lliure circulació de persones per controlar la immigració clandestina.

Malmstrom va acusar el president de França, Nicolas Sarkozy, de fer aquesta proposta per captar vots de l'extrema dreta en la segona volta dels comicis francesos. "Schengen és massa important perquè es converteixi en un hostatge de la campanya electoral", va advertir la comissària.

Reforma de l'acord de Schengen

La Comissió Europea ja va fer l'any passat una proposta per reformar el tractat de Schengen i ampliar els motius pels quals un govern pot restablir, sempre de manera temporal i amb el vistiplau de Brussel·les, els controls fronterers. La CE va llançar la proposta arran, precisament, de les queixes de França i d'Itàlia per problemes amb els immigrants sense papers. Està previst que els Vint-i-set debatin les idees de la CE al juny i, segons va assegurar ahir la presidència danesa, la proposta de França i Alemanya se sumarà al debat.

stats