VISITA DEL PONTÍFEX
Internacional 17/09/2012

Clam de Benet XVI per la pau al Pròxim Orient

El Papa va demanar ahir des del Líban als països àrabs que treballin per la pau al Pròxim Orient. Just quan Benet XVI va marxar del país, Hezbol·lah va convocar per avui protestes antiamericanes.

Ara
2 min
Una feligresa seguint ahir la multitudinària missa que el papa Benet XVI va celebrar al port de Beirut.

BARCELONAEl papa Benet XVI va exhortar ahir els líders àrabs a treballar per la pau al Pròxim Orient en la seva última jornada de visita pastoral al Líban, en què va celebrar una multitudinària missa -al port de Beirut- davant 350.000 persones segons els organitzadors. El pontífex va instar "la comunitat internacional i especialment els paísos àrabs, en la seva qualitat de germans, que proposin solucions viables que respectin la dignitat de cada ésser humà, els seus drets i la seva religió".

Benet XVI també es va referir a la guerra que es viu a Síria -on la minoria cristiana no s'ha posicionat clarament contra el president Baixar al-Assad- i va pregar per la pau en aquest país, "que s'ajuntin els cors, que callin les armes i que acabi tota la violència". "Els libanesos coneixeu prou bé la tragèdia i el conflicte, el plor d'una vídua i d'un orfe", va dir el pontífex, que va recordar la guerra civil al Líban que va devastar el país entre el 1975 i 1990.

Agraïment als musulmans

Abans d'emprendre el vol de tornada cap al Vaticà ahir a la tarda, Benet XVI va agrair als líders musulmans libanesos la seva participació en els actes pastorals. De fet, en un país que és un mosaic religiós, les principals confessions van assegurar el seu suport a la visita papal quan es va anunciar. "Tinc clar que la vostra implicació i la vostra presència han estat claus per a l'èxit del meu viatge", va dir el Papa.

"El món àrab i la comunitat internacional han vist cristians i musulmans units en aquests temps de conflictes resant per la pau", va assegurar Benet XVI, que va comptar fins i tot amb la presència de líders polítics de la milícia xiïta de Hezbol·lah en algunes de les seves intervencions.

El papa Benet XVI va marxar ahir del Líban sense fer cap referència, en els seus tres dies de visita, a l'esclat de violència contra les ambaixades dels EUA al món islàmic. Però poc després d'enlairar-se l'avió papal, el líder de Hezbol·lah, Hassan Nasral·lah, va convocar mobilitzacions per avui dilluns a les principals ciutats libaneses com a mostra de rebuig al vídeo produït als EUA que fa mofa de Mahoma i que va atribuir a una maniobra orquestrada pels serveis secrets nord-americans.

stats