Internacional 10/08/2017

La Comissió Electoral de Kènia confirma que van rebre un intent de ciberaatac que no va funcionar

La coalició opositora demana que es declari el seu líder president de la nació, perquè superaria els resultats del teòric guanyador de les eleccions

Ara
1 min
El líder de l'oposició a Kènia, Raila Odinga, durant la roda de premsa d'aquest 10 d'agost en què el seu partit ha reiterat les crítiques a la comissió electoral del país

BarcelonaDes d'abans que el 100% dels vots estiguessin escrutats, l'oposició va acusar de frau l'actual president de Kènia i guanyador de les eleccions, Uhuru Kenyatta. Gran part de les sospites requeien sobre la Comissió Electoral de Kènia, el director de la qual va ser assassinat poc abans de les eleccions i que aquest dijous ha confirmat que va rebre un intent d'atac informàtic contra el seu sistema el dia de les eleccions. Ezra Chiloba ha indicat que l'atac no va tenir èxit i que oferirà informació més detallada sobre aquest incident en les pròximes hores.

La coalició d'oposició ha demanat que la Comissió Electoral de Kènia declari el seu líder, Raila Odinga, president del país perquè, segons dades proporcionades al seu partit per una font anònima d'aquesta institució, Odinga superaria l'actual cap d'estat per uns 700.000 vots. "Els resultats públics -que atorguen la victòria a Kenyatta- són fraudulents i es basen en el pirateig", ha dit en una conferència de premsa Musalia Mudavadi, la portaveu de la Superaliança Nacional (NASA), el principal partit de l'oposició.

L'any 2007 Raila Odinga també va rebutjar els resultats dels comicis, en els quals va perdre. Això va provocar una onada de violència interètnica en la qual van morir més de 1.300 persones. Des del dimecres 9 d'agost centenars de seguidors d'Odinga han aixecat barricades amb pedres i fogueres als carrers de Mathare, un suburbi de Nairobi. També s'han registrat disturbis a Kisumu, a l'oest del país.

stats