Internacional 10/09/2013

Declarats culpables els quatre acusats d'una violació mortal a l'Índia

Els individus, condemnats per segrest, violació, ofenses antinaturals i assassinat, podrien enfrontar-se a la pena de mort pels seus crims

Efe
1 min
Un cotxe policial amb els quatre acusats de violació surt del jutjat de Nova Delhi

Nova DelhiUn tribunal de Nova Delhi ha declarat culpables els quatre homes acusats d'una violació mortal el desembre passat, uns fets que van obrir un debat sense precedents sobre la indefensió de la dona a l'Índia. La cort estudiarà la condemna contra els quatre individus, que podrien enfrontar-se a la pena capital pels 13 càrrecs dels quals han estat trobats culpables i que inclouen segrest, violació, ofenses antinaturals i assassinat.

Els pares de la víctima, que han demanat la pena de mort per als acusats en nombroses ocasions, van escoltar el veredicte a pocs metres del magistrat i amb "llàgrimes als ulls", segons testimonis presencials. Un cinquè implicat menor d'edat va ser condemnat fa deu dies a tres anys de reclusió en un correccional en una decisió que va causar indignació a la família de la víctima. Un sisè acusat, major d'edat, es va suïcidar a la presó, segons la versió oficial.

La víctima, una estudiant de fisioteràpia, tornava el 16 de desembre passat amb un amic de veure una pel·lícula en un cinema de Nova Delhi quan van pujar a un autobús, on va ser violada i torturada pels sis homes. La jove va morir 13 dies després en un hospital de Singapur. Davant la magnitud de les protestes, el govern indi es va veure forçat a modificar la legislació i endurir les penes contra els delictes sexuals.

stats