LES LÍDERS MÉS INFLUENTS
Internacional 23/08/2012

'Forbes' consolida Merkel com la dona més poderosa del món

La imatge d'Angela Merkel no només es referma a Alemanya i a la UE, sinó també a escala internacional. La revista Forbes considera la cancellera per segon any consecutiu la dona més poderosa del món.

Mariona Ferrer I Fornells
3 min
'Forbes' consolida Merkel com La dona més poderosa del món

BARCELONA.Ni el rècord diplomàtic que té la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, de visitar 102 països en només tres anys i mig ha pogut amb el diktat d'Angela Merkel a Brussel·les. Mentre Europa viu immersa en una espiral galopant de crisi econòmica i sobretot identitària, la cancellera alemanya s'erigeix per segon any consecutiu com la dona més poderosa del món, segons el rànquing de la revista nord-americana Forbes .

Merkel, per a la publicació econòmica, s'ha convertit en la nova "Dama de Ferro" d'Europa i "una jugadora clau del drama econòmic de l'eurozona que continua amenaçant els mercats globals". "Mentre Grècia, Espanya, Itàlia i Portugal han estat al llindar del col·lapse econòmic, [Merkel] ha fet tot el possible per preservar els disset països dins l'Eurozona", afegia ahir el portal web de la revista.

Forbes no amaga la seva predilecció pel podi d'aquesta edició, en què es repeteixen les mandatàries de la llista de l'any passat. Merkel figura en la quarta posició del rànquing global de les persones més poderoses del planeta i la revista destaca que l'aprovació ciutadana cap a la cancellera s'ha incrementat fins a un 70%. Un "bon senyal" per a les eleccions generals d'Alemanya de la tardor del 2013, precisa.

Brussel·les eclipsa Washington

La medalla de plata d'enguany torna a ser per a Clinton. Si hem de fer cas a les seves sentències categòriques de retirar-se de la carrera política al final d'aquesta legislatura, la que ha estat l'emissària de Barack Obama a cada racó del planeta, de manera incansable, perdria així la possibilitat d'erigir-se com la número u del rànquing. Però els més entusiastes de les seves polítiques aspiren a fer que la mandatària torni a participar en la cursa per la Casa Blanca en les eleccions del 2016.

La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, continua tercera perquè "segueix sent ambiciosa a la meitat del seu primer mandat, en llançar dos agressius programes dirigits a revertir l'encara fort però en disminució producte interior brut del país". La líder brasilera, a més, és la portada del nou número de la revista, en què es compromet a augmentar la classe mitjana al país. La publicació també ja la veu renovant mandat en les eleccions del 2014.

Un cop acabat el torn de les mandatàries, comença un popurri de bilionàries, filantropistes, líders de mitjans i estrelles culturals. La dona de Bill Gates, Melinda Gates, puja dues posicions respecte de l'any passat i la segueix Jill Abramson, la primera directora que ha tingut el diari nord-americà The New York Times . La periodista és el cas més destacat del top ten del rànquing de Forbes , ja que ha avançat set posicions en només un any liderant el rotatiu. La revista assenyala que Abramson ha estat capaç d'integrar el pes històric de la publicació amb les noves plataformes digitals i així reclutar en pocs mesos més de mig milió de subscriptors només a la web.

55 anys de mitjana

L'excèntrica Lady Gaga perd tres posicions enguany a la llista (de l'11 al 14), però segueix consolidant-se com la jove més poderosa del món i anotant-se una nova corona en la revista Forbes , que l'any passat ja va donar a la cantant el lideratge en la llista d'aparició als mitjans i en l'apartat social. S'allunya així del perfil de dona poderosa de la revista: 55 anys i empresària o bé dedicada al món de la política. Un perfil que complia a la perfecció l'any passat una de les cares més polèmiques del Tea Party, Michelle Bachmann, que enguany abandona el rànquing, al costat de 20 dones més.

L'actriu i cantant Jennifer López entra, en canvi, directament a la 38a posició. La vídua de Steve Jobs la segueix 11 llocs més enrere, poc abans de l'única espanyola de la llista: Rosalía Mera, exdona d'Amancio Ortega i cofundadora d'Inditex.

stats