Internacional 20/05/2012

Hixam Iussuf: "La prioritat d'Amr Mussa serà l'economia i l'estabilitat"

Mubàrak "No és cert que Amr Mussa sigui el candidat oficial de la junta militar" Economia "La gran preocupació dels egipcis és l'ocupació i la pobresa"

R.g.s.
1 min
Hixam Iussuf: "La prioritat d'Amr Mussa serà l'economia i l'estabilitat"

Amr Mussa és el favorit en les eleccions presidencials de dimecres. El seu cap de campanya, Hixam Iussuf, marca distàncies amb els seus rivals, especialment els islamistes.

Quina serà la prioritat de Mussa si és escollit president?

Impulsar l'economia i restaurar la seguretat i l'estabilitat. Les nostres enquestes, i les nostres visites a l'interior d'Egipte, ens indiquen que la gran preocupació és sobretot l'ocupació i la pobresa.

Quina serà la clau de les eleccions?

No ho sabem. De fet, no ho sap ningú. Són les primeres eleccions presidencials democràtiques i, per tant, no tenim cap punt de referència per predir què pot passar. La nostra campanya vol arribar a tots els egipcis, però tenim en compte les necessitats i problemes de les diferents regions. Per tant, la base del discurs és sempre la mateixa a tot arreu, però sempre hi ha afegitons.

Com es finança la campanya?

D'una banda, el candidat ha fet una aportació important gràcies al seu patrimoni familiar. De l'altra, hi ha un compte on hem rebut milers de donacions, sempre d'acord amb el màxim establert per la normativa, que és d'uns 300 euros. No hi ha cap gran empresa darrere nostre.

¿Amb quins recursos humans compten?

Aquí a la seu central, unes 140 persones. A més, tenim 150 oficines obertes per tot el país que funcionen sobretot amb voluntaris. Devem ser més de 100.000.

¿Creu que les eleccions seran netes?

Espero que sí, i que la junta militar complirà la seva paraula.

¿És Mussa un home de l'antic règim?

No, fa una dècada que es va distanciar de Mubàrak, quan era ministre d'Afers Estrangers, i per això el van enviar a la Lliga Àrab. No és cert que sigui el candidat de la junta militar.

stats