Internacional 02/07/2013

Hollande cessa la ministra de Medi Ambient per criticar les retallades

La cartera de Delphine Batho passarà a mans de Philippe Martin, diputat del Partit Socialista

2 min
Hollande cessa la ministra de Medi Ambient, Habitatge i Energia, Delphine Batho.

El president de França, François Hollande, ha cessat la ministra de Medi Ambient, Desenvolupament Sostenible i Energia, Delphine Batho, després que aquesta es mostrés crítica amb les retallades als pressupostos de cara al 2014.

En un comunicat de l'Elisi, el cessament ha estat proposat pel primer ministre francès, Jean Marc-Ayrault, que ha convocat aquest dimarts al matí a Batho a la seu del govern per les crítiques de la ministre sobre les retallades previstes per l'executiu.

El diputat del Partit Socialista Francès, Philippe Martin, serà el successor de Batho.

Retallades de fins a un 7%

El ministeri que encapçalava Batho era un dels més afectats per les retallades que preveu fer el govern francès per a l'any vinent. Segons les primeres previsions fetes públiques a finals de la setmana passada, l'executiu preveia reduir prop d'un 7% el pressupost per al Ministeri de Medi Ambient.

En declaracions a RTL, Batho ha afirmat que el pressupost per al proper any és "dolent", en un moment en què "hi ha una decepció entre els francesos respecte al govern".

"Quan tot va malament, els francesos necessiten esperança, perspectives de futur, pel que (aquests punts) són una part important de la legislatura", ha indicat Batho que s'ha preguntat a ella mateixa si el Medi Ambient és una prioritat per a l'executiu.

Davant les sorprenents declaracions, el periodista li ha preguntat per la duresa de les seves crítiques i per la repercussió que podrien tenir. La ministra, però, s'ha mostrat decidida en dir la veritat.

França haurà de reduir el dèficit

Segons les previsions del Tribunal de Comptes de França, el país no complirà aquest any amb el seu objectiu de reduir el dèficit, que serà del 3,7% del PIB. A més, el tribunal estima que per complir amb la Unió Europea, França ha de baixar el dèficit al 3% del PIB l'any 2015 i que la despesa pública hauria d'experimentar unes retallades de 13.000 milions d'euros el 2014, i 15.000 milions més el 2015.

stats