Internacional 01/07/2013

Khaled Dawud: "És massa tard per buscar una sortida amb Mursi de president"

R.g.s.
2 min

Com avalua aquest any de presidència Mursi?

Molt decebedor. Mursi no ha complert cap de les promeses que va fer al poble egipci de millorar les condicions de vida, revifar l'economia, garantir la seguretat… I el pitjor de tot és que ell ha dividit profundament la societat a causa de la seva voluntat d'imposar una visió estricta de l'Islam. Podríem dir que estem a la vora d'una confrontació civil. No és per això que vam sortir als carrers durant la revolució.

¿Creu que el govern ha engegat un procés d'islamització del país?

I tant, i la prova més clara és la Constitució, que conté diverses clàusules islamistes. A més, els discursos de Mursi estan plens de referències religioses. Hi ha imams radicals que es dediquen a difondre odi, i no és d'estranyar que això després resulti en atacs a cristians coptes o linxaments de xiïtes, com el de la setmana passada.

Quin considera que és el moment clau que ha definit aquest any?

La promulgació de la declaració constitucional del novembre passat. Això va desvelar la vertadera cara de Mursi, que es va arrogar uns poders propis d'un faraó. I tot això per blindar l'aprovació d'una Constitució sense consens. Mursi no és el president de tots els egipcis, sinó que només mira pels interessos dels Germans Musulmans.

Però Mursi acusa de rebutjar la seva invitació a un diàleg nacional...

En moltes ocasions ens vam reunir amb Mursi i ens va enganyar, fent tot el contrari del que ens havia dit. Només volen fer-se la foto amb nosaltres. Per això no té sentit seure a la seva taula de diàleg. Aquest any ha estat un desastre i no podem esperar tres anys més. Per això volem que se celebrin eleccions presidencials anticipades.

És possible alguna sortida, com un govern d'unitat amb Mursi?

No, ara ja és massa tard. I no només perquè ho pensi el Front Nacional, les masses revolucionàries no ho acceptarien. Avui comencen unes mobilitzacions a les quals no pensem posar fi fins que marxi Mursi.

stats