Internacional 29/10/2012

L'antieuropeisme es manté fort a Finlàndia

Ara
1 min
Una imatge del recompte de vots d'ahir a Finlàndia.

BARCELONAAmb més del 90% dels vots escrutats, el partit ultradretà Finesos Autèntics va obtenir ahir el 12,5% de suport a les eleccions municipals finlandeses i va doblar el nombre de vots en relació amb la mateixa convocatòria del 2008. Amb un discurs antieuropeu, en contra de participar en el rescat dels països de la zona euro en fallida, l'augment de suport als Finesos Autèntics manté la pressió sobre el govern del primer ministre Jyrki Katainen -una coalició de sis partits- per mantenir la línia dura en la política europea.

El partit conservador de Katainen, la Coalició Nacional, va guanyar les municipals amb el 21,4% dels vots, seguit dels socialdemòcrates, que van obtenir el 19,8%. Els Finesos Autèntics van quedar en quarta posició, darrere d'un altre partit de l'oposició, el Partit del Centre, que va aconseguir un suport del 19,8%.

Una mica menys de suport

Els resultats d'ahir mostren que l'euroescepticisme continua fort entre els finlandesos, tot i que els Finesos Autèntics han perdut una mica de suport electoral en relació amb les legislatives de l'any passat. Si en aquella ocasió el seu percentatge de vots va créixer un 15% i es van convertir en el principal partit de l'oposició, en aquesta cita la pujada ha estat d'un 7,1%, un augment que és la meitat que el del 2011.

stats