Internacional 15/08/2012

L'exèrcit britànic necessitarà dos anys per recuperar-se dels Jocs Olímpics

Ara
1 min

BARCELONA.Les forces armades britàniques necessitaran dos anys per recuperar-se de la seva participació en els Jocs Olímpics perquè es van veure forçades a desplegar molts efectius en molt poc temps i a encarregar-los a molts feines que no fan normalment, segons va dir ahir al diari The Guardian un comandant de l'exèrcit del Regne Unit.

El comandant Peter Daulby va alertar en una entrevista amb el rotatiu que els que volen reduir l'exèrcit "posen el país en perill de no ser capaç d'encarregar-se d'aquest tipus d'emergències civils o de fer front a un xoc nacional".

Daulby, que ha estat al capdavant de la planificació militar dels Jocs Olímpics, va arribar al càrrec fa 18 mesos i va dir que va haver d'enviar milers de tropes extres als Jocs a l'últim minut a causa del desastre provocat per l'empresa privada G4S quan va dir a pocs dies de començar la competició que no podia oferir tota la defensa que li havia encarregat el govern.

Comparable a l'Iraq

"Necessitarem dos anys per tornar a la normalitat. No es pot esperar tornar a la rutina tan fàcilment", deia el comandant. El general de brigada Richard Smith va dir que l'escala i la dificultat del paper de l'exèrcit en els Jocs era comparable a operacions a l'Iraq o l'Afganistan. "En termes d'amenaça no, però en dimensions és més que comparable. La complexitat d'entrenar-los en tan poc temps ha estat molta. A l'Iraq i a Helmand vam preparar-nos i situar-nos amb temps, aquí no hem tingut temps i ho hem hagut de fer bé a la primera", explicava.

stats