ELECCIONS MUNICIPALS A BÈLGICA
Internacional 15/10/2012

L'independentista Bart De Wever guanya a Anvers

Ara
1 min
Bart de Wever, celebra el triomf a la segona ciutat de Bèlgica.

BRUSSEL·LESEl líder dels independentistes de la Nova Aliança Flamenca (NVF), Bart De Wever, va aconseguir ahir l'alcaldia d'Anvers, la segona ciutat més gran de Bèlgica, i va reclamar al primer ministre, Elio di Rupo, una nova reforma de l'estat en un sentit confederal, que doni més autonomia a Flandes. "El que hem fet avui és històric: hem arribat a un punt de no retorn", va dir De Wever en saber-se els resultats de les eleccions municipals.

En tancar aquesta edició, amb el 80% de vot escrutat, la NVA aconseguia el 36,3% dels vots. La seva victòria posa fi a 90 anys d'hegemonia socialista. "Els flamencs ens hem de defensar del carrer de la Loi", va dir l'alcalde electe en referència a l'avinguda de Brussel·les on hi ha la majoria de ministeris belgues. De Wever va reclamar "una reforma de l'estat en sentit confederal com a única sortida a la crisi".

Els socialistes han mantingut l'avantatge a Valònia, la meitat francòfona del país. Amb gairebé tots els vots escrutats, havien guanyat amb una còmoda diferència a Charleroi i Lieja, i amb menys avantatge a Namur. El secretari d'estat d'Energia, el socialista i nou alcalde de Charleroi, Paul Magnette, que va restar importància als resultats a De Wever i li va recordar que la seva victòria és en unes eleccions municipals, no en unes nacionals.

stats