SEGURETAT ALS JOCS OLÍMPICS
Internacional 12/07/2012

Londres instal·la míssils terra-aire als terrats

John F. Burns
2 min
L'exèrcit britànic ha desplegat bases de míssils terra-aire en diversos punts de Londres, com aquesta de Blackheath Common.

THE NEW YORK TIMES / LONDRESEl govern considera que és una de les mesures de defensa essencials per evitar un intent de segrest d'avions o un atac aeri contra l'estadi de 80.000 seients que s'ha convertit en la peça central dels Jocs Olímpics de Londres. Però la idea de tenir míssils terra-aire a la teulada d'un edifici de 15 plantes s'ha convertit en un problema per als veïns. Els residents d'aquest gratacel van denunciar el govern perquè consideraven que tenir una bateria de míssils al terrat els convertia en objectiu potencial d'un atac terrorista.

Un jutge del Tribunal Superior londinenc va decidir dimarts, però, desestimar la demanda argumentant que els plans del govern "no es poden desafiar". La sentència assumeix les explicacions de les autoritats britàniques, que asseguren que aquests míssils són molt semblants als que es van desplegar als Jocs Olímpics de Pequín i d'Atenes, i que són molt necessaris per prevenir un possible atac com els de l'11-S.

Amb la llum verda judicial, l'advocat del ministeri de Defensa va anunciar que el desplegament d'aquestes bateries serà "immediat" a la torre Fred Wigg -els veïns de la qual van presentar la denúncia- i en cinc localitzacions més. Marc Willers, advocat dels denunciants, explica que estudien apel·lar la sentència, però el govern i els organitzadors dels jocs sembla que han pogut desempallegar-se d'un dels últims obstacles que amenaçava el compte enrere cap a la inauguració del 27 de juliol.

A Londres no hi ha hagut febre constructora com a Atenes ni manifestacions pels drets humans com a Pequín. L'amenaça que plana sobre aquests jocs és el temps. Després d'una primavera amb pluges torrencials i inundacions, el govern tem que el mal temps interrompi les celebracions que haurien de dissipar els núvols de la recessió que viu el país.

stats