EUROCRISI
Internacional 20/05/2012

Merkel cita Rajoy a fer un volt en barca per analitzar l'eurocrisi

Els dos mandataris faran un passeig pel riu Chicago fins al llac Michigan abans de dirigir-se a la cimera de l'OTAN. El president espanyol ha subratllat que ha estat la cancellera qui l'ha citat i ha escollit el lloc

Efe
1 min
Merkel amb Barroso a Camp David, durant la cimera del G-8. EFE

ChicagoLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha citat aquest diumenge al president del govern espanyol, Mariana Rajoy, a Chicago per fer un passeig en barca i analitzar la crisi de l'eurozona, que en les últimes setmanes s'ha traduït de forma alarmant en un increment de la prima de risc i del deute públic espanyol.

Rajoy va voler deixar clar ahir només arribar a la ciutat per participar a la cimera de l'OTAN que la reunió té lloc a instàncies de Merkel, encarregada també d'escollir el lloc de la trobada: un dels vaixells que recorren cada dia el riu Chicago i el llac Michigan perquè els turistes puguin admirar els increïbles gratacels de la ciutat nord-americana.

Rajoy arriba a la cita amb la mala notícia de la nova revisió del dèficit espanyol del 2011, que ha passat del 8,5% del PIB al 8,9 després de sortir a la llum les desviacions a l'alça dels dèficits de Madrid, la Comunitat Valenciana, Andalusia i Castella i Lleó.

stats