Internacional 15/05/2012

Merkel respon a la derrota a les urnes insistint en l'austeritat

Ara
1 min
Merkel respon  a la derrota a les urnes insistint  en l'austeritat

BARCELONA.Hores abans de trobar-se amb François Hollande per parlar del pacte que consagra l'austeritat, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va reafirmar un cop més la seva política d'austeritat per abordar la crisi del deute, malgrat les derrotes estrepitoses del seu partit, la Unió Democratacristiana (CDU), en les eleccions regionals recents.

Merkel va admetre que la històrica desfeta de diumenge de la CDU al land de Rin del Nord - Westfàlia -el més poblat i industrialitzat del país- va ser una "derrota amarga i dolorosa". No obstant, va afirmar que el resultat "no afectarà" la seva "postura respecte de la Unió Europea". La cancellera va anunciar que es reuniria amb l'oposició per parlar de la ratificació del pacte fiscal i de la seva complementació amb un programa de creixement.

La CDU va obtenir els resultats més baixos des de la Segona Guerra Mundial en aquest land governat pels socialdemòcrates -segons els analistes, com a càstig per la seva dura línia respecte de la disciplina fiscal-, però Merkel va insistir que estava "molt relaxada" per les eleccions federals de l'any que ve. La cancellera va defensar la seva postura: "No hi ha cap contradicció entre una política fiscal forta i el creixement".

stats