Internacional 28/10/2012

Obama i Romney es lliuren a una marató pels estats indecisos

N.f.
2 min

WASHINGTONLes eleccions continuen molt disputades als nou estats claus i, per això, ni un candidat ni l'altre es dóna per vençut en cap. Tant el president Barack Obama com el seu rival Mitt Romney han iniciat aquesta setmana una marató de mítings per aquests estats que durarà fins al dia de les eleccions, el 6 de novembre.

Després del tercer i últim debat, Obama va visitar set dels nou estats indecisos en tres dies i va presentar el seu pla econòmic per als pròxims quatre anys. Tot i així, el president concentrarà la seva campanya a Ohio, Wisconsin i Iowa, perquè representen l'estratègia més clara per assegurar-se la victòria. D'altra banda, també farà parades a Virgínia, que és la millor alternativa a una derrota a Ohio o Wisconsin, i confia que el vot llatí l'ajudi a guanyar Nevada i Colorado.

Per la seva banda, Mitt Romney va fer una gira similar per Colorado, Nevada, Iowa i Ohio. El republicà, animat per les enquestes, va prometre als seus seguidors "un canvi real" per construir "un futur més pròsper per a cada família d'aquest gran país". Malgrat el seu optimisme, el seu camí cap als 270 és més complicat però no impossible. Romney necessita guanyar a Florida, Virgínia, Colorado i Ohio. A més, intentarà aconseguir un triomf a Wisconsin amb l'ajuda del seu número dos, Paul Ryan, que va néixer en aquest estat.

Els assessors de campanya de Barack Obama esperen guanyar també a Virgínia, ja que el seu atur de 5,8% és més baix que el de la mitjana, un 7,8%, i confien en l'organització de voluntaris que han creat des de principis d'any per mobilitzar els seus votants.

A més de les visites dels dos candidats i del treball dels seus voluntaris en aquests estats claus, les campanyes estan inundant les televisions amb 915.000 anuncis electorals -la majoria amb missatge negatiu-. Segons Wesleyan Media, Obama va gastar durant les primeres setmanes d'octubre 77 milions i Romney 87.

stats