Internacional 04/01/2013

El Tea Party perd influència al nou Congrés

1 min

El nou Congrés dels Estats Units, renovat parcialment després de les eleccions del novembre, es va constituir ahir amb una pèrdua d'influència del Tea Party. Una desena dels més de seixanta membres afins al moviment ultraconservador, com el senador de Florida, Allen West, van perdre els seus escons als comicis. D'altra banda, un dels seus líders destacats, el senador de Carolina del Sud, Jim DeMint, va dimitir per ocupar la presidència del think tank conservador Heritage Foundation.

Tot i així, el Tea Party mantindrà una forta influència amb figures com els representants Eric Cantor i Michelle Bachmann. Tots dos van formar part de la majoria de republicans de la cambra baixa que van votar en contra de l'acord per aturar l' abisme fiscal .

D'altra banda, el líder de la Cambra de Representants, John Boehner, va ser reelegit per dos anys més. Tot i les crítiques de l'ala conservadora del partit per votar a favor de l'acord bipartidista del Senat en matèria fiscal, Boehner va aconseguir una majoria clara dels vots republicans i només nou dels seus representants es van abstenir en l'elecció.

stats