Comunicat
Internacional 27/01/2013

Les cinc demandes de l'oposició

1 min

En un comunicat públic, el Front de Salvació Nacional, una coalició que reuneix els principals partits de l'oposició, va expressar cinc demandes al president Mursi, a més de la celebració d'eleccions presidencials anticipades.

"Creació d'un comitè d'investigació independent sobre les morts que han tingut lloc durant els últims dos dies en diverses ciutats del país. Els responsables han de ser portats davant la justícia".

"Formació d'un comitè per esmenar la Constitució aprovada al desembre en referèndum amb una baixa participació. S'han de canviar els articles sobre els quals no hi ha consens. L'Assemblea Constituent va aprovar el text només amb els vots islamistes".

"Govern de salvació nacional que garanteixi l'eficiència i la credibilitat. Hauria de comprometre's a fer complir les demandes de la revolució, entre les quals, el càstig als responsables de les morts de més de 850 persones, la remodelació del ministeri de l'Interior i l'aplicació de mesures de justícia social".

"Derogació de la declaració constitucional tirànica del president Mursi, firmada a finals de l'any passat, ja que viola greument la independència del poder judicial. S'ha de procedir al cessament immediat del fiscal general".

"Subjecció dels Germans Musulmans a la llei d'organitzacions i partits polítics. No pot continuar operant sense sotmetre's a la fiscalització de les autoritats".

stats