En breu
Internacional 26/08/2012

Una explosió en una refineria de Veneçuela deixa 26 morts

Ara
2 min
Una explosió en una refineria de Veneçuela deixa 26 morts

BARCELONAUn dels pitjors accidents industrials

Una explosió a la principal refineria de petroli de Veneçuela va ocasionar ahir 26 morts i més de 80 ferits de diversa consideració, en un dels pitjors accidents industrials dels últims anys. La tragèdia va tenir lloc a la refineria Amuay, una de les tres que formen part del Centre Refinador de Paraguanà (CRP), un dels més grans del món. Una fuita de gas va provocar l'explosió cap a la una de la matinada (les cinc de la matinada a Barcelona), que va deixar destrosses i va provocar també esfondraments en algunes cases dels voltants. L'explosió va generar un incendi que va durar tot el dia d'ahir, fins que va poder ser controlat a la tarda. Un núvol de fum negre es va deixar veure durant hores, causat per la combustió d'hidrocarburs als tancs. Fins a nou cisternes es van veure afectades per l'explosió i l'incendi posterior, segons declaracions del ministre de Petroli i Mineria, Rafael Ramírez, recollides per Efe.

Més de 80 ferits, la majoria lleus

Fins a 86 persones van ser ingressades a l'Hospital Rafael Calle Sierra, a la ciutat de Punto Fijo -on hi ha la refineria-, a uns 500 quilòmetres a l'oest de la capital, Caracas. De totes elles, 75 van ser donades d'alta ahir mateix per ferides lleus, cinc persones més van quedar ingressades a la mateixa ciutat i dues més van ser traslladades a un hospital a l'estat veí de Zulia. Dels 26 morts, 17 eren membres de la Guàrdia Nacional, el cos que estava a càrrec de la vigilància de les instal·lacions.

Oberta una investigació oficial

Ahir mateix, el president del país, Hugo Chávez, va anunciar que obrirà una investigació per aclarir les causes del sinistre i va decretar tres dies de dol nacional. "He ordenat una investigació profunda sobre els fets, sobre les seves causes, i a més cal determinar també bé els efectes i les decisions que caldrà prendre", va dir per la televisió. El ministre Ramírez va explicar a Reuters que la seva voluntat era reprendre l'activitat a la refineria en dos dies com a màxim. Els petits accidents successius a les refineries de l'estat en l'última dècada han aixecat crítiques sobre la ineficiència del govern veneçolà per gestionar la producció i el tractament d'hidrocarburs.

stats