En breu
Internacional 01/08/2012

Un líder opositor rus s'enfronta a 10 anys de presó per desfalc

1 min
Un líder opositor rus s'enfronta a 10 anys de presó per desfalc

Alexei Navalni, el bloguer opositor rus i líder de les protestes ciutadanes contra el president Vladímir Putin, va ser acusat ahir de desfalc. Un dels crítics contra el Kremlin més reconeguts internacionalment s'enfronta així a deu anys de presó. El Comitè d'Investigació Federal va dir en un comunicat que Navalni va ser acusat per un cas de fa tres anys que havia estat arxivat. Concretament fa referència a suposades pèrdues milionàries que hauria causat a una empresa estatal quan era assessor del governador de la regió de Kirov fa tres anys. L'acusat té prohibit sortir de Moscou.

Navalni, un advocat i expert financer de 36 anys, va encapçalar moltes de les multitudinàries manifestacions que els últims mesos han demanat reformes democràtiques i la sortida de Putin del poder. En el seu blog ha denunciat nombrosos casos de frau en les altes esferes del Kremlin.

El bloguer havia estat detingut diverses vegades per delictes administratius vinculats a les manifestacions, però fins ara no se l'havia acusat d'un crim seriós. L'acusació contra Navalni és l'últim moviment del president Putin contra persones i institucions crítiques amb ell. El president ha aprovat últimament una llei que augmenta desorbitadament les multes per als manifestants que participin en protestes no autoritzades. Putin també ha incrementat amb noves lleis la pressió contra les ONG finançades per entitats i governs internacionals.

stats