Internacional 04/07/2013

Moscú considera una ofensa cap a Rússia la retenció del vol de Morales

Rússia exigirà a la ONU que es compleixin les normes del dret internacional i es respecti la sobirania de qualsevol país

Efe
1 min

MoscúEl Ministeri d'Assumptes Exteriors rus considera que França, Espanya i Portugal tampoc van actuar de manera amistosa amb Rússia en tancar l'espai aeri al president bolivià Evo Morales, ja que és d'allà d'on procedia el jet privat del president.

Moscú creu que "un cap d'Estat és una persona que gaudeix d'immunitat internacional", ha explicat la cartera d'Exteriors russa en un comunicat. Així doncs, Rússia exigirà a la ONU el compliment estricte de les normes internacionals i ha demanat als Estats que respectin la sobirania i el cap d'Estat de qualsevol país.

Morales va ser retingut durant tretze hores a l'aeroport de Viena de tornada d'una reunió a Moscú entre els paísos productors de gas perquè Portugal, França i Italia li van tancar l'espai aeri. Aquests països sospitaven que l'avió del president bolivià portava a Edward Snowden, l'ex-tècnic de la CIA reclamat per Estats Units que segons les autoritats russes es troba des de fa onze dies a l'aeroport de Moscú.

stats