VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES
Internacional 18/10/2012

La policia tem per la seguretat de la Malala

A. Cowell / C. Hauser
2 min
La policia tem per la seguretat de la Malala

THE NEW YORK TIMES / LONDRES.La policia britànica ha limitat les visites a Malala Yousafzai, hospitalitzada a Birmingham per tractar-li les ferides de bala que va rebre per l'atac dels talibans en represàlia al seu activisme a favor de l'educació de les nenes. Fonts policials han reconegut que dimarts es va impedir l'entrada a l'hospital de dos homes que en plena nit volien veure la jove pakistanesa. El director mèdic del centre, el doctor David Rosser, va informar que "un nombre important de gent es va presentar a l'hospital assegurant que eren familiars de la Malala". Segons el metge, la policia en va desconfiar i va "practicar algunes detencions".

Tot i que les autoritats britàniques neguen que s'hagi retingut a ningú, ni que s'hagin rebut amenaces contra la noia, l'anunci dels talibans que continuaran intentant matar la Malala manté en alerta la seguretat del centre. Un portaveu de Downing Street va confirmar que el govern ha desplegat mesures de vigilància especials davant l'habitació de la noia.

La llarga llista de persones que han intentat veure la Malala, alguna d'elles -segons informava la BBC- identificant-se suposadament com la seva mare, ha fet créixer la preocupació que possibles simpatitzants dels talibans actuïn al Regne Unit. Els responsables de l'hospital, però, mantenen que les mesures de seguretat estan funcionant i que han rebut l'aprovació de la policia local.

La diàspora pakistanesa al Regne Unit supera el milió de persones, i són la comunitat estrangera més nombrosa de Birmingham. De fet, tota la comunitat musulmana s'ha sumat a les oracions per demanar la millora de la Malala i ha condemnat l'atac talibà.

Esperant els seus pares

Malala Yousafzai va ser traslladada dilluns en secret des del Pakistan fins al Regne Unit per curar-la de les ferides i allunyar-la de l'amenaça dels talibans. En un primer moment els seu pares no la van acompanyar per problemes amb els passaports, però s'espera que en els pròxims dies també es desplacin fins a Birmingham per estar al costat de la seva filla. Ziauddin Yousafzai, el pare de la Malala, és mestre d'escola i ell va inspirar la noia i li va fer costat en la seva campanya a la xarxa a favor dels drets de les dones i les nenes. Un activisme que ella va començar quan només tenia 11 anys i les autoritats pakistaneses van perdre el control de la vall de Swat a favor dels talibans.

Un procés llarg

L'Hospital Queen Elizabeth, on està ingressada la Malala, està especialitzat en el tractament de ferides de guerra. Els metges han explicat que la noia té una fractura de crani provocada per la bala que l'hi va travessar i que "necessitarà cirurgia reconstructiva". Després, en el millor dels casos, es veurà obligada a passar per un llarg procés de rehabilitació neurològic per recuperar-se físicament i psicològicament. El doctor Rosser va explicar, però, que els especialistes del centre estan molt satisfets amb els progressos de la noia. L'equip mèdic és "optimista i creu que les coses aniran en la bona direcció", va declarar Rosser.

stats