Agenda
Internacional 25/01/2013

Els posicionaments del nou secretari d'Estat

2 min

Contra un Iran nuclear

John Kerry va citar l'amenaça del programa nuclear de l'Iran com un dels principals reptes de la política exterior dels pròxims anys. El nou secretari d'Estat s'ha posicionat en diverses ocasions a favor del diàleg i de continuar la política de sancions contra el règim de Teheran. Tot i així, no ha deixat d'advertir que el govern de Barack Obama farà ús de la força si cal perquè l'Iran no pugui fabricar bombes nuclears.

Amb la Primavera Àrab

El flamant secretari d'Estat va assegurar que Washington continuarà donant suport a les transicions democràtiques als països del nord d'Àfrica i del Pròxim Orient. El senador va demanar respostes a les reivindicacions socials dels manifestants que volen una vida digna i llocs de treball. En aquest sentit, John Kerry va apostar per mantenir i incrementar els programes d'ajuda humanitària del departament d'Estat.

Aturar el canvi climàtic

Si la defensa dels drets de la dona va ser una de les prioritats de Hillary Clinton, la lluita contra el canvi climàtic ho serà per a John Kerry. Seguint el discurs d'investidura d'Obama, el senador de Massachusetts va dir que cal impulsar noves polítiques i empreses d'energia verda. També es va comprometre a analitzar amb molta cura els pros i contres del projecte de construcció d'un oleoducte entre el Canadà i el sud dels Estats Units.

Derrotar Al-Qaida

El futur cap de la diplomàcia nord-americana va afirmar que el nucli de la xarxa terrorista Al-Qaida està molt debilitat: "Ningú vol ser el número dos perquè desapareixen així que assumeixen la responsabilitat". Tot i així, va explicar que l'amenaça terrorista continua en diverses parts del món, sobretot a la regió del Sahel. Per aquesta raó, va justificar el suport del president Barack Obama a la intervenció militar francesa a Mali.

stats