En breu
Internacional 01/07/2012

Els salafistes arrasen el patrimoni històric de Tombouctou

Ara
1 min
Els salafistes arrasen el patrimoni històric  de Tombouctou

BARCELONAAlmenys tres mausoleus destruïts

Els salafistes radicals del grup Ansar Dine que s'han fet forts al nord de Mali van destruir ahir, armats amb Kalàixnikov, pics i pales, almenys tres antics mausoleus religiosos que formaven part del conjunt monumental de Tombouctou, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Aquests extremistes defensen la implantació de la xaria, la llei islàmica, i consideren que aquests santuaris són contraris a la seva interpretació de l'islam.

Els habitants, estupefactes

La destrucció dels llocs sants d'aquesta històrica ciutat al nord de Mali va ser denunciada ahir pels mateixos habitants de Tombouctou, que van assistir estupefactes -sense poder fer-hi res- a l'acció que van perpetrar una trentena de militants islamistes. "Els mausoleus ja no existeixen -va explicar ahir una periodista local a l'agència Reuters- i el lloc on eren és pla com un camp de futbol".

Les queixes de la Unesco

"No hi ha cap justificació per a aquesta destrucció irracional, faig una crida a aturar aquests actes irreversibles", va dir ahir la directora general de la Unesco, Irina Bokova. El govern de Mali també va condemnar les accions, que va qualificar de "nova agressió contra la població del nord del país". Mali viu immers en una crisi institucional des que els tuaregs, amb el suport de grups com Ansar Dine, van declarar la independència del nord del país al mes d'abril.

stats