Publicitat
Publicitat

Crema de carbassa amb un toc de gràcia

Hi ha moltes variants de cremes, es pot fer de carbassa, de carbassó, de pastanaga; en resum, amb les combinacions que més us agradin, us puc assegurar que aquesta recepta tan saludable i senzilla no us decebrà

Hola a tots! La recepta que us ensenyaré avui és molt fàcil i, a més, ens ajudarà a combatre aquest fred que fa. La vaig fer fa poc, aprofitant que era la Castanyada, vaig provar de fer una crema de carbassa, per això del Halloween que ara està tant de moda, però donant-li un toc de gràcia.

Per fer-la només necessitem:

  • Una carbassa, no gaire grossa, tot depèn de la quantitat que en vulgueu fer. En els supermercats sovint la podem trobar ja preparada per cuinar directament.
    Una ceba dolça.
  • Aigua.
  • Una cullerada de llet.
  • 1 all.
  • Pebre roig dolç en pols, oli, sal, un rajolí de brandi (jo utilitzo Thierry) i una pastilla de brou de pollastre, tot i que d’això últim se’n pot prescindir, no en sóc partidària.
    Per començar, prepararem una olla i hi escalfarem un rajolí d’oli. Tot seguit pelarem i tallarem ceba i all a trossos petits i els posarem a l’olla perquè es vagin estovant. Podem afegir una mica més d’oli si veiem que en falta. 

Si a més us agraden altres verdures, com és el meu cas, hi podeu afegir el que vulgueu, la meva recomanació es que hi poseu dos porros pelats i tallats en el moment d’estovar les altres verdures també.

Quan les verdures estiguin llestes, és a dir, quan tinguin una textura més flexible, hi posarem una culleradeta de pebre roig dolç i el rajolí de brandi.

Després hi afegirem la carbassa preparada, que ha d’estar pelada i tallada a quadrats, i finalment l’aigua i la cullerada de llet. La quantitat d’aigua varia, tot depèn de quanta crema vulguem fer o com d’espessa ens agrada. A més, si hi voleu afegir la pastilla de brou concentrat, és el moment.
Quan a la carbassa hi puguem clavar un ganivet amb molta facilitat, la crema estarà llesta i només faltarà passar-la pel ‘minipimer’. Molt important! Sense escórrer res, directa de l’olla.
Si creieu que us ha quedat molt líquida, no us estresseu! Deixeu-la una estona més al foc perquè s’evapori l’aigua restant.

El toc final es un polsim de sal, pebre negre i, personalment, una mica de formatge ratllat, espectacular.

Hi ha moltes variants de cremes, es pot fer de carbassa, de carbassó, de pastanaga; en resum, amb les combinacions que més us agradin, us puc assegurar que aquesta recepta tan saludable i senzilla no us decebrà.

PD: No m'agradava cap tipus de crema. Bon profit!