Pirineus 19/06/2015

Montoro afirma que desconeix per què la CE considera Andorra paradís fiscal

Montoro ha subratllat que la signatura del conveni de doble imposició i els terminis marcats en l'intercanvi d'informació tributària l'exclouen de la llista

Agustí Mas
1 min
El ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro / Agustí Mas

La Seu d'UrgellEl ministre espanyol d'Hisenda i Administracions Públiques ha confirmat, en declaracions a la premsa durant la Trobada Empresarial al Pirineu, que “Andorra i Panamà fa anys que no són a la llista de paradisos fiscals per Espanya”. Ha explicat que és la primera vegada que la Comissió Europea fa una llista d'aquestes característiques i que és ella qui “decideix i determina”. Amb això, explica que desconeix “les raons per les quals la Comissió qualifica un país o un altre”. En aquest sentit, subratlla que la signatura del conveni de doble imposició i els terminis marcats en l'intercanvi d'informació tributària l'exclouen de la llista. Pel que fa a aquest últim conveni, assegura que “molt aviat” acabarà el procés d'aprovació parlamentària. Així mateix, ha insistit que “no té sentit que des d'Espanya i des d'altres països, avui tingui aquesta qualificació”.

En canvi, Montoro ha posat el crit al cel pel que fa a Gibraltar. Explica que “el govern espanyol el considera amb sobrada raó paradís fiscal”. “És un clar paradís fiscal perquè hi operen empreses per evitar el pagament d'impostos”, ha reblat. Per això defensa que “caldrà harmonitzar aquesta llista de la Comissió Europea”.

Dins la seva conferència, el ministre espanyol ha afirmat que Espanya és “en fase de sortida de la crisi” i s'ha atrevit a pronosticar que en quatre anys a Catalunya hi haurà “plena ocupació”. Aquesta predicció l'enclava dins la consideració que Espanya no pot sortir de la crisi sense Catalunya. Així mateix ha afirmat que les autonomies amb sistema tributari foral han registrat una millor sortida de la crisi. Paral·lelament afirma que a Espanya s'ha de “continuar la contenció de la despesa per millorar la capacitat econòmica”

stats