Pirineus 28/07/2017

Obren les portes al públic vuit explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes

Volen donar al visitant l'oportunitat de conèixer el seu dia a dia

Ara Andorra
1 min
Una de les explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes. / Patronat de Turisme de Cerdanya.

La CerdanyaA partir de l'agost, vuit explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes obriran les seves portes per donar al visitant l'oportunitat de conèixer el seu dia a dia, i mostrar com treballen els productes agroalimentaris perquè siguin de gran qualitat. Es tracta d'una iniciativa pilot per crear un nou producte turístic lligat a la producció agroalimentària cerdana.

Entre l'oferta de visites es troben explotacions que representen àmpliament la varietat de productes de la Cerdanya: producció d'ous ecològics a Cal Grauet de Saga, producció de carn de vedella ecològica a Cal Calsot de Montellà, el Mas Cal Gintó de Mosoll, Ca l'Alzina de Puigcerdà, i una explotació de vaques de llet amb la qual elaboren uns iogurts artesanals exquisits. Al pintoresc poble d'Éller s'hi troba 30 Cabres, una explotació d'una jove parella que tot just inicia un projecte de formatgeria amb llet del mateix ramat de cabres. A Prullans es podrà visitar El Verger Cerdà, un hort de permacultura d'on s'obtenen productes hortícoles ecològics de gran qualitat. A Cal Perna d'Isòvol, a més dels horts amb productes de qualitat, es podrà descobrir el món de la mel i les abelles. I finalment, La Vinya de Llívia, projecte engegat per recuperar el cultiu de la vinya d'alçada a la Cerdanya i crear un vi amb personalitat pròpia.

Les inscripcions es poden fer a qualsevol de les oficines de turisme de la Cerdanya, i aquells que visitin quatre o més explotacions, els pagesos i ramaders de la Cerdanya els obsequiaran amb un lot de productes de la comarca.

stats